SV EN

Mikrobit ja Ihminen MICMAN

 

MICMAN - Mikrobit ja Ihminen tutkimusohjelma oli kolmivuotinen ohjelma vuosina 2003-2005. Ohjelman budjetti oli 5,4 miljoonaa euroa, jolla rahoitettiin 15 hanketta. Ohjelma toteutettiin suomalais-ruotsalaisena yhteistyönä.

Tavoitteet

Tutkimusohjelman tavoitteena oli tuottaa tietoa mikrobin ja isännän vuorovaikutuksesta ja hyödyntää tätä tietoa ihmisen terveyden ylläpidossa ja sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.

Sisältö

  • ihmisen normaali mikrobisto ja sen kehitys, koostumus ja terveysvaikutukset, joihin vaikuttavat isäntä ja ympäristön tekijät,
  • mikrobin ja isännän vuorovaikutukset sairauksissa ja niiden ehkäisyssä,
  • ympäristön mikrobit tai niiden aineenvaihduntatuotteet ja ihmisen terveys

Useimmissa tämän tutkimusohjelman hankkeissa sovellettiin ja kehitettiin edelleen moderneja molekyylibiologisia menetelmiä.

Laajuus

Ohjelmassa oli rahoitettuna 15 hanketta: 5 suomalais-ruotsalaista konsortiota, 2 suomalaista konsortiota ja 8 yksittäistä suomalaista hanketta.

Rahoitus

Ohjelman kokonaisbudjetti oli 5,4 miljoonaa euroa. Suomen Akatemia rahoitti tutkimusohjelmaa 4,1 miljoonalla eurolla. Ohjelma toteutettiin kansainvälisenä rahoittajayhteistyönä Ruotsin Strategisen Rahaston kanssa, joka rahoitti ohjelmaa 1,3 miljoonalla eurolla. Rahoittajayhteistyön tavoitteena oli edistää tutkijoiden yhteistyötä ja tutkijankoulutusta, luoda kilpailukykyisiä tutkimusympäristöjä, nostaa tutkimuksen tieteellistä tasoa ja kansainvälistä näkyvyyttä sekä tehostaa tutkimustulosten tiedotusta ja soveltamista.

Kesto

Ohjelma oli kolmivuotinen ja se toteutettiin vuosina 2003-2005.

Tutkimusohjelman arviointi

Tietoa tutkimusohjelman arvioinnista on tutkimusohjelmasta laaditussa englanninkielisessä arviointiraportissa.

Tutkimusohjelmamuistio

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »