12.4.2017

Big Bang Legends – hiukkasfysiikan oppimispeli lapsille

Suomalainen pelifirma Lightneer on julkaissut uuden oppimispelin Big Bang Legends. Big Bang Legends on hauskaksi mobiilipeliksi kehitetty oppimiskokemus. Peliä pelaamalla oppii lähes huomaamatta perusteet atomeista, jaksollisesta järjestelmästä ja hiukkasfysiikasta.

Pelin oppimistulokset ovat olleet hyviä, jopa viisivuotiaat lapset ovat oppineet atomin rakenteen kvarkeista protoneihin sekä ensimmäiset jaksollisen järjestelmän alkuaineet. Lapset eivät tiedä, että hiukkasfysiikka koetaan yleisesti hankalaksi, joten siihen tutustuminen pelin kautta on hauskaa ja inspiroivaa.

Viime aikoina on puhuttu paljon pelien käytöstä opetuksessa sekä pelikasvatuksesta, ja Big Bang Legendsillä on tähän aiheeseen paljon annettavaa. Se yhdistää kaksi suomalaista huippuosaamisen aluetta, koulutuksen ja mobiilipelikehityksen. Peli on huomioitu myös kansainvälisessä mediassa.

Lightneerin tiimi on kokenut pelialan tiimi ja peliä kehittämässä ovat olleet mm. CERN sekä Oxfordin ja Harvardin yliopistot. Suomessa yhteistyökumppanina toimii Sanoma Pro, jonka kanssa toteutetaan peliin liittyvä opettajanopas.

Big Bang Legends on ilmainen ja se julkaistaan Suomessa virallisesti toukokuun aikana. Sen voi kuitenkin ladata jo nyt täältä.

Lähde: Sanni Mäntyniemi

Viimeksi muokattu 17.5.2019

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
Facebook logoTwitter logoYoutube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
terhi.loukiainen@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi