Kiinan puoluekokous kiinnosti Kimpisen lukiolaisia

Kiinan politiikka on kokemassa muutoksia. Tästä meille kertoi professori Lauri Paltemaa Suomen Akatemian Tietobreikissä. Lappeenrannasta kotoisin oleva Paltemaa kertoi vieraillessaan koulussamme Kiinan muuttuvasta poliittisesta tilanteesta, sekä kulttuurista yleisesti. Hän oli saanut innostuksen Kiinaan jo nuorena luettuaan kirjan ”Red star over China”. Paltemaa on myös tehnyt matkoja Kiinaan useita kertoja. 

Paltemaa on perehtynyt sekä Kiinan historiaan että nykytilanteeseen. Hän kertoi meille kuulijoille ajankohtaisesta Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokouksesta sekä presidentinvaaleista ja niihin liittyvistä seikoista ja säännöistä. Hän puhui myös kasvavasta ja jatkuvasti kehittyvästä Kiinasta, sekä Kiinan taloudellisesta tilanteesta. Paltemaan Kiinan-tuntemus näkyy myös kirjassaan “Kiinan tasavallan historia”, jonka hän on tehnyt Juha A. Vuoren kanssa. 

Kaikessaan Paltemaan esitys oli laaja ja antoi hyvän kokonaiskuvan Kiinan tilanteesta niin historiallisesta kuin nykyisestäkin. Yleisönä olleet Kiina-kurssilaiset ja muut lukiolaiset kiittävät tästä antoisasta vierailusta! 

Kuva ja teksti: Arsi Hytti

Viimeksi muokattu 8.12.2017

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
Facebook logoTwitter logoYoutube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
terhi.loukiainen@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi