26.1.2018

Mistä peleissä todella on kysymys?

Huippututkijat avaavat pelitutkimuksen salat yleisöluentosarjassa

Miten pelejä tehdään? Mitä pelit merkitsevät? Miten sukupuoli näkyy peleissä ja pelaamisessa? Suomen kovimmat pelitutkijat avaavat pelien salat kattavassa studia generalia -luentosarjassa, joka on tarkoitettu koko kansalle.

– Näin laajaa yleistajuista pelejä käsittelevää kurssia ei ole koskaan tässä maassa järjestetty. On tärkeää tuoda tätä tietämystä saataville, pelitutkimusta kun ei ole juurikaan saatavilla suomen kielellä, pelitutkija Usva Friman Turun yliopiston Porin yksiköstä kertoo.

Pelitutkimus Suomessa 2018 -luentosarja on osa Suomen Akatemian rahoittaman huippuyksikön ensimmäistä toimintavuotta.

– Halusimme tarjota kattavan näkymän suomalaisen pelitutkimuksen nyky-ymmärrykseen näin kahdeksanvuotisen hankkeemme aluksi. Mukana on koko huippuyksikkö kolmelta yliopistolta, kertoo tutkija Tanja Välisalo Jyväskylän yliopistolta.

Luennoilla pelejä lähestytään monipuolisesti erilaisista näkökulmista, osana kulttuuria ja yhteiskuntaa. Luentosarja koostuu 11 luennosta, joiden aiheet vaihtelevat rahapelaamisesta pelitaiteeseen ja elektronisesta urheilusta aikuisten leikkiin. Luentoja kuullaan kevään aikana Tampereella, Jyväskylässä ja Porissa, sekä verkon välityksellä koko maassa.

Lisätietoja

Viimeksi muokattu 26.1.2018

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:
Facebook logoTwitter logoYoutube logo

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
terhi.loukiainen@aka.fi

Suomen Akatemian logo

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi