18.4.2019

Kuinka voitetaan Nobelin palkinto

Nobel-huuma saapuu Tiedekulmaan! 

Tervetuloa kuuntelemaan Kuinka voitetaan Nobelin palkinto -teoksen kirjoittajaa, Suomessa vierailevaa Trenton yliopiston professori Massimiano Bucchia Tiedekulmaan tiedepalkinnon kiehtovasta historiasta, palkitsemisen käytänteistä ja palkinnon merkityksestä yhteiskunnalle ja tieteelle. Bucchia haastattelee englanniksi teoksen suomentaja Laura Lahdensuu. 

Vuonna 1901 Wilhelm Conrad Röntgen vastaanotti kaikkien aikojen ensimmäisen Nobelin fysiikanpalkinnon löydöstä, jota hän itse piti hyvin vaatimattomana. Maailman kuuluisin palkinto on siitä lähtien rakentanut kuvaa tieteestä ja sen tekijöistä, keksinnöistä ja kehityksestä. Nobelisteja on pidetty luovina neroina ja kansallissankareina, jotka ovat antaneet tieteelle kasvot.

Kirjassa lukija pääsee sukeltamaan Nobelin historiaan sen voittajien matkassa. Albert Einsteinin, James Watsonin ja Marie Curien tarinoiden lisäksi tutustutaan kaikkien aikojen nuorimpaan ja vanhimpaan nobelistiin, moniin tyypillisiin ja epätyypillisiin voittajiin sekä muuhun kiehtovaan Nobel-tietoon.

Teos on saatavilla tilaisuudessa tarjoushintaan. Tilaisuus on englanninkielinen.

Aika: pe 17.5.2019 17.00-18.00

Paikka: Keskusta

 Osoite: Tiedekulma, Fönster, Yliopistonkatu 4, Helsinki

Järjestäjä: Gaudeamus

Lisätietojen antaja: lasse.leminen@gaudeamus.fi

Lisätietoja

Viimeksi muokattu 18.4.2019

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
terhi.loukiainen@aka.fi

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi