9.6.2016

Alvar Aallon kuolemasta 40 vuotta – tutustu arkkitehdin elämäntyöhön

Tänä vuonna vietetään Alvar Aallon juhlavuotta. Toukokuussa 2016 tuli kuluneeksi neljäkymmentä vuotta tämän yhden Suomen merkittävimmän arkkitehdin ja muotoilijan kuolemasta.

Pitkän uransa aikana Aalto todella piirsi Suomen maailmankartalle. Hän suunnitteli yli 500 rakennusta, joista yli 300 rakennettiin. Sivusto esittelee 15 merkittävää Aalto-kohdetta Suomesta ja ulkomailta. Mukana on tuttuja paikkoja, kuten Finlandia-talo, Paimion parantola ja Lakeuden Ristin kirkko, mutta myös tuntemattomampia kuten Aalto-Musiktheater (Essen, Saksa), Pohjolan talo (Reykjavik, Islanti), Baker House -opiskelija-asuntola (Massachusetts, Yhdysvallat) sekä Kunsten (Aalborg, Tanska).

Aalto nimitettiin Suomen Akatemian jäseneksi vuonna 1955. Akatemian esimiehenä hän toimi vuosina 1963–1968.

Aallon muistoa kunnioittaakseen ja hänen elämäntyötään juhlistaakseen, Expedia on luonut sivuston esittelemään arkkitehdin hienoimpia rakennuksia ympäri maailman.  

 


Alvar's world by Expedia.fi

Viimeksi muokattu 9.6.2016

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
terhi.loukiainen@aka.fi

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi