15.9.2016

Kotiinpaluu

Kotiinpaluun aika koitti hiukan suunniteltua aiemmin, koska tartuin tilaisuuteen siirtyä ympäristöministeriön palvelukseen. Pääsen nyt hyödyntämään tutkimusvuosien varrella karttunutta tietoa luonnonsuojelu- ja ympäristölainsäädännön toimeenpano- ja kehittämistehtävissä.

10 tutkijavierailukuukautta kuluivat siivillä ja viihdyin Berkeleyssä niin hienosti, että lähtö tuntui kovin haikealta, vaikka toki perheen ja ystävien tapaamista Suomessa odotinkin kovasti. Berkeleyn yliopistolla vietetty aika oli erittäin antoisa niin työn kuin sosiaalisen elämänkin kannalta. Uusien tieteellisten julkaisujen lisäksi käteen jäi joukko uusia ammatillisia kontakteja sekä upeita uusia ystäviä ja mieleenpainuvia kokemuksia. Lämpimästi suosittelen kaikille tutkijoille kansainvälistymistä! Vaikka nyt (ainakin toistaiseksi) jätän tiedemaailman taakseni, on kokemuksistani varmasti hyötyä myös tulevissa työtehtävissäni ja elämässä ylipäätään. Vieraassa maassa ja kansainvälisessä ympäristössä eläminen ja työskentely kasvattaa niin tutkijana kuin ihmisenäkin. Yksi hienoimmista asioista vierailun aikana olikin oppia uusista kulttuureista.

 Joukko ystäviä läksiäisjuhlissa.

Piilaakso ja Berkeley ovat ihania paikkoja ja niillä on paikka sydämessäni koko loppuelämäni. Toivon tuovani mukanani Suomeen ripauksen amerikkalaista välittömyyttä, positiivisuutta ja ystävällisyyttä. Parhaani yritän, etteivät vierailun aikana tarttuneet tavat hymyillä, tervehtiä iloisesti ja kysellä kuulumisia unohdu marraskuun räntäsateessakaan!

Tämä on viimeinen blogikirjoitukseni vierailuun liittyen, joten haluan tässä kohtaa esittää mitä suurimmat kiitokset Suomen Akatemialle sekä Kyösti Haatajan säätiölle tästä upeasta mahdollisuudesta. Samoin haluan kiittää Itä-Suomen yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan väkeä kaikesta avusta, jota sain vierailun järjestämiseksi! Ja lopuksi vielä lähetän lämpimät kiitokset perheelle ja ystäville tuesta ja yhteydenpidosta kuluneen vuoden aikana.

 

 

Viimeksi muokattu 5.9.2019

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä. Sivuille kootaan muun muassa tutkijahaastatteluita, tieteen yleisötapahtumia, tiedeuutisia ja tutkimuksesta kertovia taustajuttuja.

Seuraa meitä:

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
terhi.loukiainen@aka.fi

Lisätietoja Suomen Akatemiasta www.aka.fi