Biokeskus Suomi

Biokeskus Suomi on verkostomallinen kansallinen tutkimuksen infrastruktuuri. Sen muodostavat kuuden isäntäyliopiston seitsemän biokeskusta, jotka ovat yhdistäneet ja koordinoineet voimavaransa biotieteen teknologiapalveluiden tuottamiseen kansallisella tasolla seuraavilla alueilla: bioinformatiikka, biologinen kuvantaminen, genominlaajuiset menetelmät, malliorganismit, proteomiikka ja metabolomiikka, kantasolut ja biomateriaalit, rakennebiologia, translationaalinen tutkimus sekä virusperäiset geeninsiirrot. 

Kaikki palvelut ovat avoimia koko tiedeyhteisölle ja niiden hinnoittelussa huomioidaan isäntäyliopistojen ja kansallisen kilpaillun rahoituksen kautta saatu tuki laitteistojen hankintaan, niitä käyttävän henkilökunnan palkkaukseen sekä muihin kustannuksiin. Tämä infrastruktuuri tarjoaa esimerkiksi Suomen ensimmäinen leimattujen merkkiaineiden hyperpolarisaation mahdollistava laitteiston. Hyperpolarisoinnilla voidaan lisätä molekyylien näkyvyyttä magneettikuvauksessa yli 10 000-kertaiseksi, mikä mahdollistaa uuden tyyppisen aineenvaihdunnan kuvantamisen. A.I.Virtanen -instituutin biolääketieteellisen kuvantamisen yksikössä toimii kansallinen kokeellisen magneettikuvauksen keskus.

Biokeskus Suomen jäseniä ovat Helsingin yliopiston Biocentrum Helsinki, Biotekniikan instituutti ja Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMM, Itä-Suomen yliopiston Biocenter Kuopio, Oulun yliopiston Biocenter Oulu, Tampereen yliopiston BioMediTech sekä Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen BioCity Turku.

Viimeksi muokattu 4.5.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »