ELIXIR - bioinformatiikan tutkimusinfrastruktuuri

ELIXIR (European Life Science Infrastructure for Biological Information) on Euroopan  hajautettu bioinformatiikan tutkimusinfrastruktuuri, joka kerää, ylläpitää, säilyttää ja yhdistää biologisen ja lääketieteellisen tutkimuksen tuottamaa aineistoa ja tarvitsemaa dataa. Data liittyy muun muassa molekyylibiologisiin tai lääkeaineiden rakenteisiin ja toimintaan.

ELIXIR mahdollistaa datan soveltamisen esimerkiksi sairaanhoidossa tai ruuan tuotannossa. Biologinen molekyylitason tutkimustieto ja sen hyödyntämiseen suunnitellut tietotekniset palvelut ovat keskeisessä asemassa, kun ratkaistaan Euroopan tulevaisuuden haasteita, kuten väestön ikääntymistä sekä ravinnon ja energian ympäristöystävällistä ja kestävää tuotantoa.

Infrastruktuurissa on useita jäsenvaltioita sekä Euroopan molekyylibiologian laboratorio EMBL-EBI. Lisäksi mukana on useita maita niin sanotulla tarkkailijastatuksella. ELIXIRin päämaja sijaitsee EMBL-EBIn kampuksella Hinxtonissa, Britanniassa.

ELIXIR Suomi on erikoistunut kehittämään, hallinnoimaan ja tarjoamaan pilvipalveluresursseja datan suurkäyttöä varten biotieteellisille organisaatioille, biopankeille ja translationaaliselle eli niveltävälle lääketieteen tutkimukselle. ELIXIR Suomen toimintaa koordinoi CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy konsortiossa Suomen molekyylilääketieteen instituutin (FIMM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa (THL). 

ELIXIR Suomen  kautta mahdollistetaan tutkijoiden keskitetty pääsy THL:n, FIMM:n ja sairaanhoitopiirien suomalaisen väestön geenidatan palveluihin. CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy huolehtii tietoteknisestä toiminnasta sekä ELIXIR Suomen pilvi-infrastruktuurista. Data siirtyy nopeasti CSC:n ylläpitämän Funet-verkon kautta.

Viimeksi muokattu 4.5.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »