CESSDA – yhteiskuntatieteellisten data-arkistojen hajautettu infrastruktuuri

Consortium of European Social Science Data Archives eli CESSDA on eurooppalaisten yhteiskuntatieteellisten data-arkistojen hajautettu tutkimusinfrastruktuuri. CESSDA ERIC rakentaa kattavan eurooppalaisen verkkotietovarannon ja tietopalveluita, joiden avulla tutkijat voivat paikallistaa ja saada helposti käyttöönsä tutkimukselleen relevantteja tutkimusaineistoja. Keskuspalvelut ovat Bergenissä ja joitakin toimintoja on sijoitettu Saksaan. 

CESSDAn toiminta perustuu eurooppalaisten tietoarkistojen tiivistyvään yhteistyöhön: keskustoimintoihin Norjassa ja Saksassa sekä Suomessa olevan Yhteiskuntatieteellisen tietoarkiston kaltaisiin aktiivisiin kansallisiin palveluntuottajiin. Suomi on CESSDAn jäsen ja tietoarkisto CESSDAn Suomen kansallinen palveluntuottaja.  Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto laajentaa tutkimusdatan arkistointia terveystieteisiin ja humanistille tieteenaloille.

CESSDA on yksi viidestä European Strategy Forum for Research Infrastructures, ESFRI -tiekartan humanististen ja yhteiskuntatieteellisten alojen tutkimusinfrastruktuurista. Suomi allekirjoitti sen yhteisymmärrysasiakirjan 2010. Norja ja Saksa rahoittavat tutkimusinfrastruktuurin 2 miljoonan euron vuosikustannuksista noin 75 prosenttia.

Viimeksi muokattu 19.3.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »