SV EN

Kansainvälinen toiminta

Kansainvälinen yhteistyö on luonnollinen osa luonnontieteiden ja tekniikan alojen tutkimusta. Toimikunta tukee laadukasta kansainvälistä yhteistyötä ja tutkijoiden kansainvälistä liikkuvuutta tutkijalähtöisesti akatemiahanke-, akatemiatutkija- ja tutkijatohtoripäätösten kautta. Tutkijalähtöisyyden lisäksi toimikunta edistää kansainvälistä yhteistyötä 1) eurooppalaisella tutkimusalueella, 2) Pohjoismaiden kanssa sekä 3) muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa.

Toimikunta painottaa monikansallista rahoittajayhteistyötä tutkimusyhteistyön edistämiseksi eurooppalaisella tutkimusalueella. Toimikunta tukee yhteistyötä ensisijaisesti osallistumalla strategisesti valituilla aihealueilla ERA-NET -verkostoihin, tai vastaaviin aloitteisiin, ja niissä toteutettaviin rahoitushakuihin.

Yhdentyvässä Euroopassa pohjoismaisella yhteistyöllä on toimikunnan mielestä edelleen tärkeä rooli. Tätä yhteistyötä tuetaan pääsääntöisesti NOS-N- (Joint Committee of the Nordic Natural Science Research Councils) ja NordForsk-yhteistyön kautta. Toimikunta tekee aktiivista yhteistyötä myös tutkimusinfrastruktuurikomitean kanssa pohjoismaisiin tutkimusinfrastruktuureihin liittyen.

Luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunnan aloilla tutkimuksen infrastruktuurit ovat usein erittäin tärkeässä asemassa. Suuri osa toimikunnan kansainvälisestä yhteistyöstä onkin kiinteästi kytköksissä tutkimusinfrastruktuureihin. Toimikunta hallinnoi kahta kansainvälistä tutkimusinfrastruktuuripohjaista ohjelmaa, International Ocean Discovery Program (IODP) ja International Continental Scientific Drilling Program (ICDP).

Viimeksi muokattu 18.6.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »