SV EN

NOS-HS ja NOP-HS

NOS-HS

NOS-HS (Nordiska samarbetsnämnden för humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning) on humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen toimikuntien pohjoismainen yhteistyöelin. Sen tavoitteena on edistää toimikuntien keskinäistä yhteistyötä ja tutkimuspoliittista keskustelua sekä kehittää tutkimusyhteistyötä Pohjoismaissa. NOS-HS:n vuosibudjetti on noin 2,5 miljoonaa euroa. NOS-HS:n alaisuudessa toimii julkaisutoimikunta, NOP-HS.

Suomalaisina jäseninä ovat Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan toimikunnan jäsen professori Kirsimarja Blomqvist ja Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen vastuualueen johtaja Floora Ruokonen. Hallinnollisena yhteyshenkilönä on johtava tiedeasiantuntija Päivi Messo Akatemiasta.

NOS-HS:n sihteeristö toimii vuorotellen jokaisen jäsenorganisaation alaisuudessa. Sihteeristö siirtyy Suomen Akatemiaan vuoden 2019 alusta alkaen.

NOS-HS rahoittaa pohjoismaisia tutkivia työpajoja vuosittaisella haulla, joka on järjestetty keväisin.

NOP-HS

NOP-HS (Nordiska publiceringskommittén för humanistiska och samhällsvetenskapliga tidskrifter) toimii NOS-HS:n alaisuudessa. NOP-HS edistää yhteispohjoismaista humanistista ja yhteiskuntatieteellistä julkaisutoimintaa rahoittamalla vuosittain noin 40 tieteellisen aikakausilehden julkaisua. NOP-HS:n julkaisukomiteaan kuuluu kaksi edustajaa jokaisesta Pohjoismaasta, Islantia lukuun ottamatta.

NOP-HS:n Suomen edustajina toimivat professori Päivi Lappalainen ja professori Petri Kuoppamäki ja Suomen hallinnollisena yhteyshenkilönä tiedeasiantuntija Jussi Varkemaa Suomen Akatemiasta.

Viimeksi muokattu 25.4.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »