SV EN

NordForsk

NordForsk on yhteispohjoismainen tutkimusrahoitusorganisaatio, joka aloitti toimintansa vuonna 2005. Se toimii Pohjoismaiden ministerineuvoston alaisuudessa ja vastaa yhteispohjoismaisesta tutkimus- ja tutkijankoulutusyhteistyöstä. Rahoituksesta vastaavat Pohjoismaiden ministerineuvosto ja eri Pohjoismaiden kansalliset tutkimusrahoitusorganisaatiot.

Toimintaa johtaa kansallisten rahoitusorganisaatioiden asettamista edustajista koostuva hallitus. Hallituksessa on myös Suomen Akatemian edustaja. NordForskin sihteeristö sijaitsee Oslossa.

Pohjoismainen tutkimus- ja innovaatioalue NORIA (Nordic research and innovation area) on olennainen osa Euroopan tutkimusaluetta (ERA). Osana NORIAa NordForsk vahvistaa ja kehittää Pohjoismaiden tiedettä, tutkimusta, teknologiaa ja innovaatiotoimintaa ja sitä kautta parantaa Pohjoismaiden kansainvälistä kilpailukykyä ja elintasoa. Se pyrkii yhdistämään kansallisia vahvuuksia tavalla, joka edesauttaa Pohjoismaiden menestystä koko maailman tasolla. Tavoitteiden saavuttamiseksi NordForsk identifioi tutkimusaloja, joilla yhteispohjoismaisesta lähestymistavasta on hyötyä. Se rahoittaa yhdessä kansallisten rahoittajien kanssa laajoja pohjoismaisia huippututkimusaloitteita (Topforskningsinititive), yhteispohjoismaisia tutkimus- ja koordinaatiohankkeita ja tuottaa suosituksia Pohjoismaiden ministerineuvostolle.

NordForskilta rahoitusta hakevissa hankkeissa tulee olla mukana tutkijoita vähintään kolmesta Pohjoismaasta (Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska) tai itsehallintoalueelta (Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti). Useat NordForskin toiminnot ovat avoimia kaikille pohjoisen alueen maille, joihin Pohjoismaiden lisäksi kuuluvat lähialueet Viro, Latvia, Liettua ja Luoteis-Venäjä. Näiden tutkijankoulutusympäristöille tarjotaan mahdollisuus osallistua NordForskin toimintaan sekä laitos- että henkilötasolla.

Aiemmat laajemmat ohjelmat, joissa Akatemia on ollut mukana:

Lisätietoja

kansainvälisten asioiden päällikkö
Johanna Hakala 
tel. 029 533 5147
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Viimeksi muokattu 12.12.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »