SV EN

IIASA

IIASA on Laxenburgissa, Itävallassa sijaitseva kansainvälinen, monitieteinen tutkimuslaitos, joka edistää tieteen ja tieteentekijöiden avulla myös valtioiden välistä vuoropuhelua. Se tuottaa tutkimustietoa kansainvälisen ja kansallisen sekä liike-elämän päätöksenteon tueksi. Laitoksessa tehdään tutkimusta globaaleista ongelmista, jotka ovat liian laajoja tai monimutkaisia yhden maan tai tieteenalan ratkaistaviksi: ongelmia, jotka ovat ulottuvuudeltaan globaaleja (kuten ilmaston lämpeneminen) ja ongelmia, jotka ovat yhteisiä suurelle osalle maista (kuten energiavarmuus). IIASA kokoaa ja ylläpitää lukuisia tietokantoja sekä kehittää mallinnustyökaluja niiden hyödyntämiseksi.

IIASA:n tutkimus perustuu vahvaan kansainväliseen verkostoyhteistyöhön, jossa myös suomalainen tiedeyhteisö on aktiivisesti mukana. Laitoksessa työskentelee yli 300 tutkijaa ja sen globaaliin tutkijaverkostoon kuuluu noin 2.500 tutkijaa 65 maasta. IIASA:n nuorten tutkijoiden kesäkurssi (YSSP) on yksi laitoksen lippulaivoista, ja siihen osallistuu vuosittain noin 50 tohtoriopiskelijaa kaikkialta maailmasta, joukossa joka vuosi mukana myös suomalaisia.

Suomen Akatemia tukee suomalaisten ja suomalaisissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa kirjoilla olevien opiskelijoiden osallistumista nuorten tutkijoiden YSSP-ohjelmaan sekä joihinkin muihin IIASA:n järjestämiin tilaisuuksiin. Suomen Akatemia vastaa Suomen IIASA yhteistyöstä.

Viimeksi muokattu 29.5.2020
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »