EN

Water JPI

Joint Programming Initiative on Water challenges for a Changing World (Water JPI)  

Vesi on kallisarvoinen luonnon resurssi. YK:n tuhatvuotistavoitteiden mukaan (Millennium Development Goals Report 2015) maailmanlaajuisesti yhdeksällä prosentilla väestöstä ei edelleenkään ole puhdasta juomavettä saatavillaan. Veden merkitys on ratkaiseva elämän ylläpitämisessä kuten myös ekosysteemien suojelussa.

Euroopan unionin neuvosto on käynnistänyt ohjelmasuunnittelualoitteen, Water JPI:n vesitutkimuksen alalla vuonna 2010. Tähän yhteiseen aloitteeseen osallistuu EU:n komission lisäksi 20 Euroopan maata jäseninä sekä neljä maata tarkkailijoina. Suomi on ollut Water JPI:n jäsen jo aloitteen valmisteluvaiheesta, vuodesta 2009 saakka. Osallistumista koordinoidaan Suomen Akatemiasta ja lisäksi kaksi suomalaista asiantuntijajäsentä on nimitetty ohjelmaan Suomen Ympäristökeskuksesta ja Luonnonvarakeskuksesta. Akatemian tukena toimii laaja kansallinen sidosryhmä, joka koostuu mm. vesialalla toimivien ministeriöiden, yliopistojen, tutkimuslaitosten ja Tekesin edustajista.

Jäsenmaat kattavat lähes 90 prosenttia kansallisesta julkisesta panostuksesta vesialan tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatiotoimintaan Euroopassa. Aloite parantaa Euroopan vesialan tutkimusagendojen yhteensovittamista tarkoin valituilla toiminnoilla, kuten tutkimushankkeilla, infrastruktuureilla ja tutkijoiden kansainvälisellä yhteistyöllä.

Lisätietoja

  • tiedeasiainneuvos Kata-Riina Valosaari, puh. 029 533 5128 etunimi.sukunimi(at)aka.fi
  • tiedeasiantuntija Harri Hautala puh. 029 533 5019 etunimi.sukunimi(at)aka.fi
  • www.waterjpi.eu
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »