ELSA of Neuroscience (2015-)


Suomen Akatemia osallistuu ERA-NET NEURON verkoston puitteissa järjestettäviin “European Research Projects on Ethical, Legal, and Social Aspects (ELSA) of Neuroscience" yhteishankehakuihin. Yhteishaut ovat jatkoa aiemmalle ERA-SAGE ERA-Netille ja sitä seuranneelle rahoittajien omatoimiselle yhteistyölle.

Toistaiseksi hakuja pyritään järjestämään joka toinen vuosi. Ensimmäinen haku järjestettiin vuonna 2015, jonka yhteydessä rahoitetuista hankkeista voi lukea lisää ERA-NEURONin hankehakusivustolta kohdasta 2015 Neuroethics (ELSA).

Vuoden 2017 ELSA haussa oli mukana Akatemian lisäksi seitsemän muuta rahoitusorganisaatiota:

  • Austrian Science Fund (FWF), Itävalta
  • Fonds de la Recherche Scientifique (FNRS), Belgia
  • Canadian Institutes of Health Research – Institute of Neurosciences, Mental Health and Addiction (CIHR-INMHA), Kanada
  • Fonds de la Recherche du Quebec – Sante (FRQS), Kanada
  • Federal Ministry of Education and Research (BMBF), Saksa
  • State Education Development Agency (VIAA), Latvia
  • National Institute of Health Carlos III (ISCIII), Espanja (osallistuminen vahvistettava)

Kukin osallistuva rahoitusorganisaatio rahoittaa kansallisesti hankkeitaan ja tekee itsenäisesti lopulliset rahoitus-päätökset. Saksan PT-DLR koordinoi koko kokonaisuutta.

ELSA of Neuroscience -haun tarkoituksena on edistää monikansallisia yhteistyöhankkeita, jotka kohdistuvat eettisiin, filosofisiin, oikeudellisiin ja sosiokulttuurisiin kysymyksiin neurotieteellisessä tutkimuksessa ja sen viimeaikaisessa kehityksessä. Näitä ovat esim. neurotieteellisen diagnostiikan esille nostamat ongelmat, neurotieteellisen ja psykoterapioiden sivuvaikutukset persoonallisuusmuutoksissa sekä neurotieteellisen tiedon ja sen sovellusten aiheuttamat sosiaaliset ja kulttuuriset muutokset.

Uusi ELSA-haku avattiin tammikuussa 2017. Haku oli edelliskerrasta poiketen yksivaiheinen ja päättyi toukokuun alkupuolella. Rahoitukseen valittavat hankkeet käynnistyivät vuoden 2018 alkupuolella.

Viimeksi muokattu 3.7.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »