Back Ralph-Johan: Formaalit menetelmät ohjelmointitekniikassa

Åbo Akademin Formaalit menetelmät ohjelmointitekniikassa -yksikkö tutki tietokoneiden ohjelmointimenetelmiä ja kehitti tietokoneella tuettuja ohjelmointityökaluja. Keskeisenä tavoitteena oli kehittää täsmällisiä matemaattisia menetelmiä (nk. formaaleja menetelmiä), joiden avulla ohjelmistojen oikea ja luotettava toiminta voidaan varmistaa rakentamisvaiheessa. 

Formaaleja menetelmiä sovellettiin tutkimuksessa ohjelmointiprosessin eri vaiheisiin, kuten ohjelmiston määrittelyyn, suunnitteluun, toteuttamiseen ja ohjelmiston oikeellisuuden tarkistamiseen. Formaaleja menetelmiä on sovellettu laaja-alaisesti erilaisiin ohjelmointitehtäviin, kuten esimerkiksi hajautettujen järjestelmien laadintaan, rinnakkaisprosessorien ohjelmointiin, VLSI-piirien rakentamiseen ohjelmointitekniikalla ja oliopohjaisten järjestelmien rakentamiseen.

Yksikön johtajana toimi professori Ralph-Johan BackÅbo Akademin tietojenkäsittelyn professorina toimivan Backin tutkimus on keskittynyt formaaleihin menetelmiin eli tapaan kehittää entistä tehokkaampia ja luotettavampia tietokoneohjelmia.

Viimeksi muokattu 20.3.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »