SV EN

Usein kysyttyjä kysymyksiä R'Life-ohjelman huhtikuun hauista

20.3.2019

Usein kysyttyjä kysymyksiä koskien Elämän molekulaariset säätelyverkostot (R'Life) -akatemiaohjelman huhtikuun 2019 hakuja

K: Onko lisähaussa tutkimussuunnitelman max pituus 6 sivua vai 12 sivua? Hakuilmoituksessa lukee 6 sivua, mutta ilmoituksessa on linkki tutkimussuunnitelman rakenteeseen ja tuossa rakenneohjeessa puhutaan 12 sivusta.
V: Lisähaussa tutkimussuunnitelman maksimipituus on kuusi sivua. Tuon linkin tarkoitus on kuvata tutkimussuunnitelman rakenne, joka siis on sama kuin muissa hauissa käytettävissä 12-sivuisissa suunnitelmissa, vain pituus on eri.

K: Ohjelmamuistiossa mainitaan toisaalta useampaan kertaan, että tutkimus kohdistuisi genomiin mutta toisaalta mainitaan myös solut, kudokset jne. Onko ohjelman fokus nyt tiukasti genomissa vai voiko olla myös muunlaiset elämän säätelyverkostot?
V: Aiheena voivat olla muunlaisetkin elämän säätelyverkostot kuin genomi. Tutkimuksen laatu ratkaisee enemmän kuin se, että käsitelläänkö tutkimussuunnitelmassa jotain tiettyä omiikkaa vai ei.

K: Kuinka monta hakemusta todennäköisesti rahoitetaan noista hauista?
V: Asia on kaavailtu siten, että varsinaisesta hausta rahoitettaisiin todennäköisesti 6 konsortiota 1 M€ / konsortio ja lisähausta 8 yksittäistä hakijaa 250 000 € / hakija. Nämä luvut ovat tässä vaiheessa alustavia.

K: Onko haussa jotakin rajoitteita sen suhteen, että tutkija, jolla on joku tietty rahoitus käynnissä (esim. akatemiahanke tai huippuyksikkörahoitus) ei saisi hakea?
V: Ei ole. Mikään käynnissä oleva Akatemian rahoitus ei rajoita hakemista R’Life-ohjelmassa.

K: Onko lisähaku yksittäistutkijoille vai konsortioille?
V: Lisähaku on sellaisille yksittäisille tutkijoille, joilla on omalle nimelle myönnettyä, voimassa olevaa Akatemian rahoitusta 24.4.2019.

K: Mitä tarkoittaa muistion lause: "The programme will later be supplemented with an international call (or several calls), whose funding budget will be decided separately."?
V: Akatemian tavoitteena on ohjelman puitteissa osallistua/järjestää tulevaisuudessa kansainvälinen haku, jossa suomalaisella osapuolella tulee olla oman rahoituksensa muista lähteistä saava partneri/partnereita. Tämä voi tarkoittaa esim. Era-Net -hakua, mikäli ohjelmaan sopiva haku tapahtuu oikeaan aikaan. Tämän kv. haun muoto ja aikataulu täsmentyvät myöhemmin.

K: Ohje sanoo osahankkeen osuudeksi enintään 70% konsortiolle haetusta kokonaissummasta; lasketaanko se Akatemian rahoitusosuudesta vai 100% rahoituksesta? Jos konsortio hakee Akatemialta 1 milj. € (+ omarahoitus), niin mikä voi olla osahankkeen enimmäissumma?
V: Tämä 70 % lasketaan Akatemian osuudesta eli yhden miljoonan maksimikokoisessa hankkeessa yksi PI voi hakea Akatemialta maksimissaan 700 000 € (kokonaiskustannusmalli, Akatemian osuus kokonaiskustannuksista).

K: Minulla on tällä hetkellä käynnissä oleva akatemiahanke. Voinko hakea konsortiohaussa PI:nä vai tarkoittaako tuo käynnissä oleva hanke sitä, että voin hakea ainoastaan lisähaussa?
V: Käynnissä oleva Akatemian rahoitus ei estä konsortiohakuun osallistumista. Ainoa rajoitus on se, että yksi hakija voi hakea rahoitusta joko konsortiohaussa tai lisähaussa, mutta ei molemmissa.

Lisätietoa

Ohjelmapäällikkö Heikki Vilen
p. 029 533 5135

Ohjelmapäällikkö Sara Illman
p. 029 533 5119

etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Viimeksi muokattu 1.4.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »