EN

Kaupungistuminen, mobiliteetti ja maahanmuutto (URMI)

Hankkeen tavoitteiden kuvaus toiminnan alkaessa

Konsortio tutkii kaupungistumisen nykytilaa ja tulevaisuutta Suomessa, kestävän kehityksen mukaisia politiikkoja ja käytäntöjä Suomessa ja maahanmuuton vaikutuksia Suomen suurimmilla kaupunkiseuduilla, kuten segregaatiota ja turvapaikanhakijoiden aikatilallisia käytäntöjä. Konsortio tuottaa kansainvälisesti merkittäviä tieteellisiä julkaisuja sekä käytännön sovelluksia kaupunkiseuduille ja kaupunkipolitiikkaa varten.

Tilannekuvaraportti 2016


Hankkeen saavutusten kuvaus ohjelman loppuessa

URMI (Urbanization, Mobilities and Immigration) tuotti tutkimustietoa Suomen kaupungistumisesta vuoteen 2039. Teemoina olivat kaupungistuminen, liikkuvuus (kestävä kaupunkikehitys) ja maahanmuutto (segregaatio Helsingin, Tampereen ja Turun kaupunkiseuduilla sekä turvapaikkaprosessit, turvapaikanhakijat ja paperittomat lähtömaan ja määränpäämaan välillä, erityisesti
Suomessa).

Päätulokset ovat: 1) Kaupungistuminen jatkuu ja eriytyy Suomessa ja laadulliset sijaintitekijät muuttuvat tärkeämmäksi; 2) Useat keskisuuret kaupungit tekevät kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan kansallista yhteistyötä, mutta hallinnon ja politiikan aikajanat eivät sovi yhteen kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa; 3) Maahanmuuttajien ja suomalaissyntyisen väestön välinen alueellinen eriytyminen ei juuri kasvanut 2000-luvulla Helsingin, Turun ja Tampereen seuduilla. Maahanmuuttajien ja paperittomien määrä kasvaa myös turvapaikkaprosessien kautta, erityisesti suurissa kaupungeissa.

Lisätietoja

Konsortion johtaja
Professori Jussi Jauhiainen
Turun yliopisto
jussi.jauhiainen(at)utu.fi

www.urmi.fi

Viimeksi muokattu 12.5.2020
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »