EN

Blogeja

Kirsi Niinimäki pitelee housuja edessään

FINIX: Poikkeustila tuo esiin ketteryyden, luovuuden ja lyhyiden hankintaketjujen hyödyn

Poikkeustila on tuonut esille lyhyempien hankintaketjujen edut tekstiilialalla. Ketterät ja luovat, pienet vaateyritykset voivat toipua nopeammin viruksen aiheuttamasta tuotannon ja myynnin lamasta.

Lue lisää

Just Food-, Leg4Life- ja MULTA-hankkeiden logot

MULTA, Leg4Life ja Just Food: Koronakriisi avaa ruokajärjestelmää kestävyysmuutoksille

Maatalouden ja koko ruokajärjestelmän selviytymiskyky ratkaisee ruokaturvan. Toisaalta ruokajärjestelmällä on merkittävä osuus kriisien juurisyissä ja siksi niiden hillitsemisessä.

Lue lisää

Kohti tutkimus- ja vuorovaikutustyön kokonaisvaltaista arviointia

Neljän STN-ohjelman rahoituskaudet päättyivät elokuussa 2019 ja kautta aikain ensimmäinen strategisen tutkimuksen ohjelma-arviointi on alkanut vuoden 2020 alussa. Blogikirjoituksessa projektisuunnittelija Kyösti Husso käsittelee yhteiskunnallisen vaikuttavuuden arviointia  sekä STN-ohjelma-arvioinnin ensiaskelia ja tulevia vaiheita.

Lue lisää

Ohjelmajohtajalta: Poikkeukselliset ajat vaativat uudenlaista yhteistyötä - Strategisen tutkimuksen ja sosiaaliturvauudistuksen välille YYA-sopimus?

Mahdollisuuksien ikkuna tutkimuksen ja päätöksenteon uudenlaiselle yhteistyölle on auki, kirjoittaa ohjelmajohtaja Olli Kangas. Lue lisää valtioneuvoston asettaman sosiaaliturvauudistuskomitean ja strategisen tutkimuksen välisen yhteistyön mahdollisuuksista.

Lue lisää

 Politiikkasuositukset-blogikirjoituksen kuvituskuva

 

Politiikkasuositukset yhteiskunnallisen vaikuttamisen välineenä

Mitä hyötyä politiikkasuosituksista on yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja millaista vaikuttavuutta suosituksilla saadaan aikaan? CICAT2025, ScenoProt ja BIBU -hankkeet kokevat politiikkasuositukset hyväksi tavaksi vaikuttaa, mutta niiden toteuttaminen vaatii myös suunnitelmallisuutta.Lue lisää

Strategisen tutkimuksen johtaja Päivi Tikka

Päivi Tikka: Monipuolinen kokemus johdatti strategisen tutkimuksen vastuualueen johtajan tehtäviin

Strategisessa tutkimuksessa puhalletaan yhteen hiileen ja tehdään töitä suurella sydämellä, kirjoittaa vastuualueen uusi johtaja Päivi Tikka blogissaan. Päivi haluaa kehittää edelleen strategisen tutkimuksen ja muun yhteiskunnan välistä vuorovaikutusta sekä lisätä vuoropuhelua poliittisten päättäjien kanssa.

Lue lisää

 

 

Ohjelmajohtajalta: Suomi voi näyttää suuntaa EU:n vihreän kehityksen ohjelmassa

EU:n Vihreän kehityksen ohjelmassa on paljon sellaista, johon strategisen tutkimuksen neuvoston ohjelmissa on paneuduttu, kirjoittaa ohjelmajohtaja Mikael Hildén. Lue tuoreesta blogista lisää siitä, miten strateginen tutkimus voi ratkoa monia haasteita myös Euroopan tasolla.  

Lue lisää

 

 Eliisa Malin ja Laura Höijer

Onko neljä promillea liikaa?

Hallitusohjelmassa todetaan, että Suomi edistää kansainvälistä 4/1000-aloitetta maatalouden hiilisidonnan lisäämiseksi. Miten tämä käytännössä tapahtuu? Lue MULTA-hankkeen Eliisa Malinin ja Laura Höijerin tuore blogi aiheesta.

Lue lisää

Sähkötaloudesta ratkaisu päästöjen hillintään

Kaksi viimeisintä IPCC:n raporttia nostavat esiin ilmastonmuutoksen hillitsemisen suuret haasteet. Kasvihuonekaasupäästöjä on saatava alas hyvin nopeasti. BCDC Energia -konsortion uusi johtaja Maria Kopsakangas-Savolainen korostaa blogissaan energiasektorin murroksen tarjoamia mahdollisuuksissa tähän vaikeaan - mutta ei mahdottomaan - tehtävään tarttumisessa.

Lue lisää

tuv

Kestävämpää tulevaisuutta strategisen tutkimuksen keinoin

YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 ja strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittama tutkimus tavoittelevat samaa päämäärää: suurten yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisua. Strategisen tutkimuksen hankkeet käsittelevät laajasti sekä kansallisia että globaaleja kestävän kehityksen tavoitteita.

Lue lisää

 

heli koski

Ohjelmajohtajalta: Arvonluonti teknologiamurroksissa edellyttää pitkäjänteistä tutkimusta

Teknologiamurroksiin liittyvä tutkimus- ja kehitystyö on hidasta eikä useinkaan mediaseksikästä, kirjoittaa ohjelmajohtaja Heli Koski blogissaan. Arvonluontimahdollisuudet ja pitkän aikavälin hyvinvointivaikutukset voivat kuitenkin olla huomattavia. Esimerkiksi se, kuinka pystymme vastaamaan ilmastonmuutoksen haasteisiin, riippuu ratkaisujen kehittämiseksi tehdyistä t&k-investoinneista.

Lue lisää

Strategisen tutkimuksen tulosten jäljillä

Tänä syksynä 14 strategisen tutkimuksen hanketta päättyy ja on aika arvioida ensimmäistä kertaa myös STN:n ohjelmien toimintaa. Strategisen tutkimuksen vt. johtaja Jyrki Hakapää pohtii blogissa miten ja miksi ohjelmien toimintaa ja vaikuttavuutta tulisi arvioida ja miten arvioinnin tuloksia voidaan tulevaisuudessa hyödyntää.

Lue lisää

 

Ohjelmajohtajilta: Tutkimushankkeiden kokeilujen jatkuvuus tulee turvata

Hankkeiden rahoituksen päättyminen pysäyttää liian helposti kehitettyjen ratkaisujen ja kokeilujen leviämisen laajemmin yhteiskuntaan ja hajottaa luotuja yhteistyöverkostoja. Ohjelmajohtajat Eveliina Saari ja Riitta Kosonen pohtivat blogissaan ratkaisuja päätyvien hankkeiden työn säilyttämiseen ja jatkamiseen.

Lue lisää

Tutkimuksella vaikuttamisessa tärkeintä on tunnistaa oikeat ihmiset – Päättyvien STN-hankkeiden kokemuksia ja vinkkejä vaikuttamiseen

Kuinka luodaan toimiva yhteistyö suuressa tutkimuskonsortiossa? Miten tutkimustieto saadaan tehokkaimmin mukaan päätöksentekoon? Kolme vuotta työskennelleiden ja pian päättyvien STN-hankkeiden Winlandin, COPE:n ja PROMEQ:n konsortiojohtajat jakoivat haastattelussa kokemuksiaan hankkeiden sisäisestä yhteistyöstä sekä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Lue lisää

 

Blogiarkisto

Viimeksi muokattu 25.5.2020
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
SAAVUTETTAVUUS »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »