EN

Blogeja

Aikuiskoulutustuki edistää kouluttautumista ja ammatinvaihtoa

Aikuiskoulutustuki vaikuttaa työllisten kouluttautumiseen ja ammatinvaihtoon edistäen näin työn murrokseen sopeutumista. Aihetta tutkinut Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimuspäällikkö Antti Kauhanen esittelee tutkimustuloksiaan blogissaan.

Lue lisää

Voiko taiteen potentiaaliin luottaa?

Ovatko ihmisten mahdollisuudet kulttuuriseen osallisuuteen ja taiteen tuottamaan sivistykseen tärkeitä vain, jos ne voidaan kytkeä taloudelliseen hyötyyn? Miksi taide- ja kulttuuripalveluiden kehittäminen myös ilman hyötykärkeä on tärkeää? Aiheesta kirjoittavat blogissaan ArtsEqual-hankkeen tutkijat.

 Lue lisää

Maahanmuuttotutkimukseen liittyy kokeiluja - mitä niistä opimme?

Maahanmuutto on yksi strategisen tutkimuksen ohjelmien läpileikkaavista teemoista, jota tutkitaan monissa STN-hankkeissa. Osana tutkimusta ovat erilaiset kokeilut. Strategisen tutkimuksen ohjelmajohtaja Riitta Kosonen esittelee näitä blogissaan.

Lue lisää

Alustaliiketoimintamallit kehittyvät ja tarjoavat Suomelle uusia mahdollisuuksia

PVN -hanke tutkii, miten alustatalous toimii ja kuinka yritykset ja yhteiskunta voivat siinä menestyä. Globaalit alustajätit parantavat tuottavuutta ja tarjoavat edellytyksiä kehittää alustoihin liittyviä innovaatioita. Mutta onko tulevaisuudessa pelattava amerikkalaisten ja kiinalaisten luomilla säännöillä? Ei välttämättä, mikäli olemme mukana rakentamassa arvon luomisen ja jakamisen uusia malleja. Blogissa kerrotaan, miten uutta teknologiaa voi hyödyntää tähän.

Lue lisää

 

Toiselle asteelle siirtyminen ja syrjäytymisen riski

Vuosina 2000-2003 ainoastaan 40 % niistä nuorista, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa, oli työelämässä. Tutkimusprofessori Tuomas Pekkarinen Oma linja -konsortiosta kirjoittaa blogissaan siitä, miten ilman toisen asteen opiskelupaikkaa jääminen vaikuttaa nuoren elämään.

Lue lisää 

Kuva  Ruokavalio-tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt saivat viikoittaiset ruokatarvikkeensa kylmälaukussa. Kuva: Erkki Oksanen / Luke.

Monipuolisempi proteiinijärjestelmä luo hyvinvointia ja kestävyyttä

Sirkkoja, sieniä vai kvinoaa – mistä suomalaiset  tulevaisuudessa saavat proteiininsa? ScenoProt-konsortion johtaja Anne Pihlanto pohtii blogissaan kestävän ja monipuolisen ruokajärjestelmän edellytyksiä.

Lue lisää

Tuulituhoja, kuva Heli Peltola

FORBIO tuottaa uutta osaamista ja avoimia paikkatietoaineistoja riskien hallintaan 

Metsien hoitoa tehostamalla voidaan lisätä metsien kasvua ja ainespuuhakkuita jopa 80 miljoonaan kuutiometriin vuodessa tulevina vuosikymmeninä ilman, että Suomen metsävarat vähenevät nykyisestä tasosta. Miten tämä tapahtuu, siitä kirjoittaa blogissaan professori Heli Peltola.

Lue lisää

Veronkierto ja taloudellinen eriarvoisuus

Väitetään, että varakkailla on mahdollisuus verosuunniteluun ja tästä syystä heillä ei ole tarvetta laittomaan toimintaan; veronkiertoon. Onko asia näin? WIP-konsortion johtaja Matti Tuomala käsittelee asiaa blogissaan.

Lue lisää

   
Taloustieteen professori ja BCDC Energia –hankkeen tutkimusjohtaja Rauli Svento

Ilmastokasinossa pelaamme uhkapeliä

Ilmastomallinnus on vaativaa ja monimutkaista tiedettä, toisaalta ilmaston lämpenemisen torjuntaan on panostettava kaikilla elämänalueilla. BCDC Energia -hankkeen tutkimusjohtaja Rauli Svento kirjoittaa aiheesta blogissaan.

Lue lisää

Professori Sampsa Hyysalo SET-konsortiosta muistitaulun edessä

Murrosareenasta uutta voimaa energia-, ilmasto- ja innovaatiopolitiikkaan

Energiajärjestelmän murros koskettaa meitä kaikkia suoraan ja välillisesti, ja sitä koskevat päätökset edellyttävät asiantuntemusta energia-alaa laajemmalta alueelta. Professori Sampsa Hyysalo Smart Energy Transition -konsortiosta kirjoittaa blogissaan, miten haasteita on ratkottu murrosareenatyöskentelyn avulla.

Lue lisää

Tuki-Jaska ja kuvakilpailu haastavat pohtimaan eriarvoisuutta

TITA-konsortion johtaja Mikko Niemelä kuvailee blogissaan erilaisia tapoja popularisoida tietoa ja tuoda sitä lähemmäksi suurta yleisöä. Miten toimiikaan tutkimuksellinen peliautomaatti Tuki-Jaska?

Lue lisää

Majakka Hailuodossa kuvaaja Katariina Ala-Rämi  

Sininen talous Pohjanlahdella: mitä mahdollisuuksia se voisi tarjota alueelle?

Erikoistutkija Katariina Ala-Rämi SmartSea-konsortiosta kirjoittaa blogissaan sinisen talouden mahdollisuuksista. Merissä on merkittävä innovaatio- ja kasvupotentiaali alueiden ympäristöystävälliselle talouskasvulle. Miten sinistä taloutta voitaisiin parhaiten tukea?

Lue lisää

professori Helinä Melkas, Lappeenrannan teknillinen yliopisto  

Helinä Melkas: Robotit innovaationa hyvinvointipalveluissa: Kokeilujen tuoma kokemustieto ja kentän monialainen ääni esiin

ROSE-hanke on tutkinut robotisaatiota hyvinvointipalveluissa. Professori Helinä Melkas esittelee blogissaan selvityksen tuloksia – Mitkä tekijät hidastavat ja mitkä edistävät robottien käyttöönottoa?

Lue lisää

Blogiarkisto

Viimeksi muokattu 24.4.2018
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »