SV EN

Hakeminen lyhyesti

Hakutekniikkaan valmistellaan kesän aikana muutoksia.

Tekniset ohjeet täydentyvät elokuussa ja ovat valmiit viimeistään hakuajan alkaessa 10.9.2018. Tarkista ajantasaiset ohjeet verkkosivuiltamme ennen kuin täytät lomakkeen. Voit kuitenkin valmistella hakemusta aikaisemmin julkaistujen ohjeiden perusteella.

Kooste muutoksista löytyy osoitteesta www.aka.fi/uuttahaussa.

  • Tutustu hakuilmoituksessa hakijan ohjeisiin (noin 9 sivua), hakemaasi rahoitusta koskeviin sivuihin (noin 4 sivua) ja niihin liitteisiin, joissa on hakemaasi rahoitusta koskevaa lisätietoa.
  • Varmista suorituspaikkasi (yleensä yliopisto tai tutkimuslaitos) sitoutuminen hankkeeseen suorituspaikan oman ohjeen mukaisesti.
  • Kirjaudu verkkoasiointiin hakuajan alkaessa. Päivitä yhteystiedot hakemishetken mukaisiksi.
  • Aloita hakemuksen laatiminen ajoissa. Liitteitä voit valmistella jo ennen hakuajan alkamista, lomaketta ja välilehtiä voit täydentää hakuaikana. Voit myös testata uuden hakulomakkeen täyttämistä ennen varsinaisen hakuajan alkamista. Syyskuun haun 2018 uudesta hakemustekniikasta johtuen suosittelemme varaamaan hakemuksen kokoamiseen reilusti aikaa.
  • Aloita tutkimussuunnitelman kirjoittaminen hyvissä ajoin. Valmistele liitteet (mm. ansioluettelo ja aineistonhallintasuunnitelma) huolellisesti ohjeiden mukaan. Voit aloittaa valmistelun hakuilmoituksen ohjeiden mukaisesti.
  • Tutustu hakemusten arviointilomakkeisiin ja -kriteereihin. Ota ne huomioon, kun kirjoitat tutkimussuunnitelmaa. Voit tallentaa ja päivittää liitteitä hakuajan päättymiseen asti.
  • Voit täydentää hakulomaketta osa kerrallaan. Laadi lomakkeelle tuleva tieteellinen abstrakti kiinnostavaksi ja hakemusta kuvaavaksi. Anna useita hakemusta kuvaavia asiasanoja (ainakin aihe, aineisto ja menetelmät). Kirjoita myös hakemuksen julkinen yleistajuinen kuvaus hyvin. Tutkimussuunnitelma esitetään syyskuun 2018 hausta alkaen osana lomaketta, omalla välilehdellään. Huomaa että lomake pitää tallentaa vähintään 60 minuutin välein. Sen voi jättää vasta, kun kaikki pakolliseksi määritellyt tiedot on annettu.
  • Budjetointiosioon saat apua oman suorituspaikkasi hallinnosta. Kun täytät hakemuslomaketta, tarvitset voimassa olevat yleiskustannus- ja henkilösivukuluprosentit, tehollisen työajan kertoimen ja tiedon alv-käytännöstä. Perustele kaikki haetut tutkimuskulut vapaatekstikentissä lomakkeen välilehdellä Rahoitussuunnitelma.
  • Näytä valmis hakemus kollegalle ja hyödynnä palaute.
  • Jätä hakemus pakollisine liitteineen ja tietoineen ajoissa ennen hakuajan päättymistä. Voit jättää vain sellaisen hakemuksen, jossa on kaikki pakollisiksi määritellyt tiedot ja liitteet. Voit vapaasti muokata ja täydentää jätettyä hakemusta määräajan päättymiseen saakka. Määräajan päätyttyä hakemusta ei voi enää muokata eikä jättää.

Voit tarkistaa päätösaikataulun Akatemian verkkosivuilta. Päivämäärät lisätään sivuille heti, kun kokouspäivistä on päätetty.

Kun päätökset on tehty, saat tiedon hakemustasi koskevasta päätöksestä sähköpostiisi ja voit käydä lukemassa sen ja saamasi arviointilausunnon verkkoasioinnista.

Hakuilmoituksesta, sen liitteistä ja linkeistä saat vastauksen lähes kaikkiin kysymyksiin. Jos olet epävarma jostain, keskustele suorituspaikan edustajien tai hakuilmoituksessa mainitun yhteyshenkilön kanssa.

Jos sinulla on hakemuksen jättämisen ja päätöksenteon välillä kysymyksiä Akatemialle, ota yhteyttä yhteyshenkilöön, joka on mainittu kyseisen haun hakuilmoituksessa.

 

Viimeksi muokattu 12.7.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »