SV EN

Akatemiaohjelma: Hiili hyödyksi (C1-value) -kutsuhaku jatkoon valituille

5.8.2019
4.9.2019 klo 16.15 Suomen aikaa
1.1.2020-31.12.2023
Käsittelyssä
  • Haun kokonaisrahoitus enintään 6 miljoonaa euroa
  • Hakijana aiehaussa jatkoon valittu yksittäinen tutkimusryhmä tai konsortio

Hiili hyödyksi -akatemiaohjelmassa luodaan uusia ratkaisuja C1-yhdisteiden muuntamiseksi hyödynnettäviksi raaka-aineiksi sekä hiilidioksidin talteenottoon. Hiilineutraalin yhteiskunnan tavoite saavutetaan vähentämällä hiilipäästöjä ja edistämällä ratkaisuja, joilla hiiliyhdisteiden määrää ilmakehässä saadaan vähennettyä. Ilmakehän hiiliyhdisteitä voidaan sitoa, varastoida ja hyödyntää esimerkiksi kemiallisten tuotteiden ja materiaalien valmistuksessa. C1-yhdisteet ovat mahdollisia raaka-ainelähteitä polttoaineiden, materiaalien ja kemikaalien tuotannossa.

Ohjelmamuistiossa esitellään tarkemmin tämän ohjelman tausta, tavoitteet, aihealueet ja arvioinnin kriteerit. Lue koko hakuilmoitus ja arviointikriteerit alta.

Rahoitusta voivat hakea Hiili hyödyksi (C1-value) -aiehausta jatkoon valitut hakijat. Hankkeen vastuullisen johtajan tulee olla tohtorin tutkinnon suorittanut tai professorin tai dosentin tasoinen tutkija.

Ohjelmassa on varauduttu rahoittamaan tutkimushankkeita yhteensä 6 miljoonalla eurolla. 

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA), tutustu huolellisesti sekä alla olevaan hakuilmoitukseen että Lue myös -osion sisältöön ja erityisesti rahoitusehtoihin. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen (rahoituksen käytön yleisten ehtojen ja ohjeiden) ollessa ristiriidassa, rahoituksen käytön yleisten ehtojen ja ohjeiden sisältämä teksti on aina ensisijainen. 

Lue koko hakuilmoitus alta. Voit tulostaa tai tallentaa sen pdf:nä alla olevasta napista.Tulosta tai tallenna hakuilmoitus
Viimeksi muokattu 5.9.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »