SV EN

Luottamuksellisuus

Hakemusasiakirjojen ja asiantuntijalausuntojen julkisuutta sääntelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Edellä mainitun lain perusteella mm. aiesuunnitelmat, tutkimussuunnitelmat, abstraktit, raportit tutkimuksen etenemisestä ja asiantuntijalausunnot ovat salassa pidettäviä. Hakuasiakirjoja on käsiteltävä ja säilytettävä huolellisesti ja luottamuksellisina.

Arvioija ei saa antaa mitään tietoa hakuasiakirjoista ja asiantuntijalausunnosta ulkopuolisille eikä myöskään käyttää niistä saamaansa luottamuksellista tietoa omaksi hyödykseen tai kenenkään toisen henkilön hyödyksi tai haitaksi. Tämän vaitiolovelvollisuuden piiriin kuuluu tieto siitä, että arvioija on mukana arvioimassa tietyn tutkijan tutkimussuunnitelmaa. Arvioinnin jälkeen kaikki hakuasiakirjat ja niistä mahdollisesti otetut kopiot tulee tuhota tai palauttaa Akatemialle. Vaitiolovelvollisuus on voimassa arviointitehtävän päätyttyäkin.

Rahoituspäätösten jälkeen Suomen Akatemia julkistaa listana haussa käytettyjen asiantuntijoiden nimet, tittelit ja instituutiot. Hakijat saavat loppuarvioinnin omasta tutkimussuunnitelmastaan rahoituspäätöksen jälkeen. Loppuarvioinnissa hakija näkee arviointipaneelin jäsenten tai yksittäisten arvioijien nimet. Akatemia luovuttaa paneelin esilausunnon antajien nimet erikseen pyydettäessä.

Kaikki hakuasiakirjoja tai asiantuntijalausuntoja koskevat kysymykset tulee aina ohjata Suomen Akatemialle

Viimeksi muokattu 12.12.2017
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »