EN
Tiedefoorumi 2017: Tutkittu tieto maailmankuvan rakentajana

Tiedefoorumi 2017: Tutkittu tieto maailmankuvan rakentajana

Puhe on tieteestä

Tiedefoorumin 2017 paneeleissa keskusteltiin kansainvälisyydestä, Euroopan tutkimusneuvoston, ERC:n rahoituksesta, vuorovaikutuksesta, tutkimustiedon käytöstä, tieteen uusiutumisesta ja tulevaisuudesta. Päivän juonsi ja keskusteluja johdatteli toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Tapahtuma pidettiin 6. kesäkuuta Turussa, Aurajoen rannalla sijaitsevan Turun konservatorion Sigyn-salissa. Paikalle saapui 160 henkeä, mm. tutkijoita, ministeriöiden, virastojen ja yritysten edustajia. Tilaisuutta oli mahdollista seurata myös reaaliaikaisena verkkolähetyksenä.

Suomen tiedepalkinto professori Christina Salmivallille

Tilaisuudessa jaettiin vuoden 2017 Suomen tiedepalkinto. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän merkittävän tunnustuksen tieteellisestä työstä sai psykologian professori Christina Salmivalli Turun yliopistosta. Salmivallin keskeisimmät tutkimusaiheet ovat kasvatus- ja kehityspsykologiassa, nuorten kehityksen negatiivinen dynamiikka ja erityisesti koulukiusaaminen sekä sitä selittävät tekijät. 

 

 

Tiedettä tarvitaan enemmän kuin koskaan

Yhteenvedossa kansliapäällikkö Anita Lehikoinen nosti keskusteluista päällimmäiseksi rohkeuden. Tässä ajassa vaaditaan rohkeutta paitsi tiedepolitiikan tekemisessä ja yhteiskunnallisessa keskustelussa, mutta myös rohkeutta uusiin avauksiin ja uudistumiseen on oltava. Tietopohjaisen tulevaisuuden rakentaminen ja osaamisen perustuva kasvu ovat Suomen strateginen valinta, ja tämä sai tukea päivän keskusteluista, Lehikoinen sanoi. Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila kiitti keskustelijoita monipuolisista pohdinnoista ja konkreettisista esimerkeistä. Hän piti tärkeänä yhteiseen foorumiin kokoontumista ja keskustelua tieteentekemisen pidemmän aikavälin näkymistä. Myös teemoja seuraavaan Tiedefoorumiin löytyi. 

Katso ja kuuntele Tiedefoorumin keskustelut Suomen Akatemian youtube-tilillä

Valokuvakokoelma

Tilaisuuden puhujat

Viimeksi muokattu 21.8.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »