SV EN

Keloharju, Matti

1.1.2016–31.12.2020
Liiketaloustiede ja kansantaloustiede
Aalto-yliopisto

Matti Keloharju kytkee akatemiaprofessorikauteensa kolme toisiinsa liittyvää hanketta, joissa selvitetään kykyjä ja menestymistä liike-elämässä. Hän selvittää, miten miljoonan ruotsalaisen henkilökohtaiset ominaisuudet kertovat toimitusjohtajista, miten sukupuolierot näkyvät kykyjen vaikutuksessa uraan ja miten yrityskaupat vaikuttavat kykypakoon. Tutkimus tehdään kansainvälisenä yhteistyönä.

Keloharju toimii Aalto-yliopiston rahoituksen professorina. Häntä pidetään yhtenä kansainvälisesti merkittävimpänä rahoituksen tutkijana ja hänet on mainittu yhdeksi Euroopan johtavista taloustieteilijöistä. Hän on saanut useita palkintoja. Hänen tutkimuksensa on ainutlaatuista siksi, että hän on päässyt yhdistämään suomalaisen osakkeenomistajarekisterin tiedot Tilastokeskuksen tietoihin. Tämä on avannut mahdollisuuden löytää sellaisia piirteitä sijoittajakäyttäytymisessä, joita ei ole aiemmin lainkaan tästä näkökulmasta tutkittu. 

Naisten edelleen vaikeampi yletä johtajiksi

Akatemiaprofessori Matti Keloharju selvittää muun muassa sukupuolen vaikutusta uralla etenemiseen. Yritysmaailmassa naisjohtajat ovat edelleen vähemmistössä. Lue lisää.

Viimeksi muokattu 7.5.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »