SV EN

Häkkinen, Hannu

1.1.2016–31.12.2020
Nanotiede ja -tekniikka
Jyväskylän yliopisto

Hannu Häkkinen (Jyväskylän yliopisto) tutkii teoreettisin ja laskennallisin menetelmin nanorakenteisten metalli-molekyyli -rajapintojen fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia ominaisuuksia. Tutkimus keskittyy erityisesti orgaanisilla molekyyleillä suojattuihin metallinanopartikkeleihin ja nanorakenteisiin sekä niiden käyttöön muun muassa katalyysissä, sensoreina ja bio-yhteensopivina leimoina.  

Hannu Häkkinen tekee tutkimusta Jyväskylän yliopiston fysiikan ja kemian laitoksilla sekä Nanotiedekeskuksessa (NSC) yhteistyössä NSC:n tutkimusryhmien ja kymmenen ulkomaisen tutkimusryhmän kanssa.  Hän on omalla alallaan kansainvälisesti erittäin tunnettu ja arvostettu tutkija, jolla on laaja ulkomaisista eturivin tutkimusryhmistä koostuva yhteistyöverkosto. Hänen yhteistyökumppaneinaan ovat muun muassa kemian nobelisti Roger D Kornberg Stanfordista ja Fritz-Haber-Instituutin johtaja Hans-Joachim Freund Berliinistä.

Häkkisen akatemiaprofessorikauden tutkimushanke on innovatiivinen ja kunnianhimoinen, ja siinä yhdistetään usean tieteenalan tutkimusta ja metodeja. Uusi aluevaltaus tutkimuksessa on tiettyjen nanorakenteiden, nanorypäiden, tutkimus bioprosesseissa. Näitä nanorakenteiden tarjoamia mahdollisuuksia esimerkiksi enteroviruksen leimoina Häkkinen tutkii.

Viimeksi muokattu 10.11.2017
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »