SV EN

Alitalo, Kari

1.8.1998-31.7.2000 ja 1.8.2000 lähtien toistaiseksi; Translationaalinen syövän molekyylibiologia, Helsingin yliopisto. 

Helsingin yliopistossa akatemiaprofessorina ja Suomen Akatemian Translationaalisen Syöpäbiologian Huippuyksikön johtajana työskentelevän Kari Alitalon tutkimusala on syövän funktionaalinen genetiikka. Alitalo on yksi maailman johtavia tutkijoita omalla alallaan ja hän on saanut saavutuksistaan useita arvostettuja kansainvälisiä tiedepalkintoja.

Kari Alitalon tutkimusryhmä tutkii syöpägeenien toimintaa solujen välisessä kommunikaatiossa ja erityisesti verisuonten osuutta syöpäkasvaimissa. Ryhmän tutkimuksissa on löytynyt useita uusia kasvutekijöitä, ja eräänä näiden tutkimusten käytännön päämääränä on pyrkiä estämään syöpäkasvaimia kehittämästä sisäänsä uutta veri- ja imusuonitusta, jolloin syöpäkasvaimet eivät voisi levitä elimistössä. Wihurin tutkimusinstituutissa toimiva Alitalon erillinen tutkimusryhmä selvittää suonien häiriömekanismeja sydän-verisuonitaudeissa, mukaan lukien liikalihavuus ja siihen liittyvä kudostulehdus ja tyyppi 2 diabetes. Ryhmän löydöksien uskotaan tarjoavan hoitomahdollisuuksia paitsi syövän, myös sydän-, sekä veri- ja imusuonitautien hoitoon tulevaisuudessa.

Alitalo ylläpitää ja parantaa innovatiivista, stimuloivaa, kansainvälisesti interaktiivista ja kilpailukykyistä ammattimaista tutkimusympäristöä ja kouluttaa ensiluokkaisia itsenäisiä tutkijoita. Eräitä projektissa syntyviä innovaatioita on suojattu patentein ja niitä pyritään edelleen kehittämään lääkeaihioiksi. Alitalo on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista ja siteeratuimmista tutkijoista.

Viimeksi muokattu 10.11.2017
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »