SV EN

Tietosuoja

Suomen Akatemia käsittelee tehtäviään hoitaessaan rahoituksen hakijoiden, sidosryhmien sekä oman henkilöstön henkilötietoja. Henkilötietoja käsitellään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen sekä tietosuojalain edellyttämällä tavalla. Suomen Akatemia noudattaa hyvää hallinto- ja tietojenkäsittelytapaa.

Tarkemmat kuvaukset henkilötietoryhmistä ja niiden käsittelystä löydät tietosuojaselosteista. Selosteissa kuvataan henkilötietojen käyttötarkoitus, käsittelyn oikeusperusta, mistä tiedot saadaan, mihin tietoja luovutetaan, käsitelläänkö niitä ETA-alueen ulkopuolella ja miten tiedot tullaan hävittämään. Selosteessa kerrotaan myös rekisteröidyn oikeuksista.

Suomen Akatemia voi ulkoistaa käsittelytehtäviä ulkopuolisille palveluntarjoajille tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja sen asettamissa rajoissa.

Kaikki rekisteröidyn oikeuksiin perustuvat pyynnöt sekä havainnot mahdollisista tietoturvapoikkeamista tulee toimittaa sähköpostitse Suomen Akatemian kirjaamoon kirjaamo@aka.fi.

Tietosuojapolitiikka:

Suomen Akatemian tietosuojapolitiikassa määritellään Akatemian tietosuojaorganisaatio sekä vastuut ja sitoudutaan noudattamaan tietosuojaperiaatteita henkilötietojen käsittelyssä. Akatemian tietosuojapolitiikka on myös osa osoitusvelvollisuuden täyttämistä.

Tietosuojaselosteet:

Evästekäytännöt:

Käytämme verkkosivuillamme cookie-toimintoa eli evästeitä.

Seuraamme verkkosivujemme kävijävierailuja ja keräämme automaattisesti anonyymejä tilastotietoja sivujemme käytöstä. Osa tästä tiedosta kerätään evästetoiminnon kautta. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa verkkosivujen ylläpitäjän tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Eväste ei ole ohjelma eikä se sisällä viruksia tai levitä haittaohjelmia. Käytämme evästeitä siksi, että voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja.

Evästeiden käytön ensisijaisena tarkoituksena on parantaa ja mukauttaa vierailijan käyttökokemusta sivustollamme sekä analysoida ja parantaa sivustomme toimivuutta ja sisältöä. Evästeiden avulla kerättyjä tietoja voidaan myös hyödyntää viestinnän optimoinnissa. Vierailijaa ei voida suoraan tunnistaa pelkkien evästeiden avulla. Evästeiden avulla saatua tietoa voidaan kuitenkin liittää käyttäjältä mahdollisesti muussa yhteydessä saatuihin tietoihin, esimerkiksi käyttäjän täyttäessä lomakkeen sivustollamme.

Keräämme tietoa siitä, miten sivujamme käytetään. Näitä tietoja ovat tiedot siitä, millä sivuilla vieraillaan, mitä IP-osoitetta ja palvelinta käytetään, mistä maista käyttäjät tulevat sivustolle, mitä hakusanoja käytetään, milloin liikenne sivuillemme tulee, onko käyttäjän tietokone tai selain aiemmin vieraillut sivustoillamme sekä tieto siitä, millä sivulla kävijä vieraili ennen Suomen Akatemian sivustoa. Evästeiden keräämä informaatio tallennetaan EU/ETA -alueella oleville servereille.

Suomen Akatemia käyttää Google Analytics -palvelua, joka on verkkosivujen kävijädatan analysointipalvelu. Palvelu tuottaa anonyymia tilastotietoa käyttäjistämme ja prosessoi evästeiden tuottamaa tietoa, jonka avulla saamme selville sivukäyntien lukumäärän, käyttäjien lukumäärän, mitä selaimia käyttäjät käyttävät ja missä maassa, kaupungissa tai alueella käyttäjät ovat. Lue lisää Google Analyticsista.

 

Viimeksi muokattu 12.12.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »