Blogit

Juho Väänänen: Komissio ehdottaa Horizon Europen budjetiksi 100 miljardia euroa
Komissio on julkaissut 2.5. ehdotuksen EU:n seuraavaksi monivuotiseksi rahoituskehykseksi. Seuraavalla budjettikaudella tutkimuksen ja innovaatioiden puiteohjelmaan, Horizon Europeen, investoitaisiin 100 miljardia euroa. Vaikka kyseessä on korotus nykyiseen puiteohjelmaan verrattuna, on summa jäämässä monelle pettymykseksi.
Lue lisää

  

 

Jyrki Hakapää: Minne menet avoin tiede?
Kuinka usein voi ajatella elävänsä avoimen tieteen edistämisen mielenkiintoisia aikoja? Omalta osaltani ajattelin näin ensimmäistä kertaa varmaankin vuonna 2012, jolloin teemaan liittyviä tehtäviä alkoi päätyä omalle työpöydälleni – lähes kaikki oli uutta ja jännittävää. 
Lue lisää

 

 

 

Riitta Maijala: Toimikuntien toimialoista ja paneelien tutkimusaloista
Vuonna 2016 Suomen Akatemian käynnistämä laaja pohdinta toimikuntien työn uudistamisesta on nyt edennyt päätöksenteon kannalta tärkeään vaiheeseen.
Lue lisää

 

 

 

 Saila Seppo: Energia-asiat koetaan kaikkien asioiksi ja niinhän ne ovat. Olen kuitenkin päässyt tutustumaan energiatutkimuksiin vähän tarkemmin ensin Kestävä energia (SusEn) ja sitten Uusi energia -akatemiaohjelmassa.
Lue lisää

 

 

 

 

Riitta Maijala: FP9: Mitä haluamme seuraavalta puiteohjelmalta?
Enemmän rahoitusta, lienee tutkimus- ja innovaatiokentän erilaisissa keskusteluissa yleisin kuulemani vastaus otsikon kysymykseen. Ja rahasta toki tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelman valmistelussa on kysymys - mutta ei vain siitä.
Lue lisää

 

 


Blogiarkisto

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »