Suomen Akatemia palkitsi kaksi lupaavaa tutkijaa

11.11.2004

11.11.2004

Sademetsäekologian puolestapuhujalle tunnustusta
ja sellun valkaisun tutkijalle kannustusta

Suomen Akatemia palkitsi torstaina 11.11.2004 lupaavia, urallaan dynaamisessa vaiheessa olevia tutkijoita. Palkinnot myönnettiin toista kertaa. Akatemian tavoitteena on palkitsemisella antaa tunnustusta ja kannustusta tutkijoille sekä kiinnittää huomiota Akatemian tärkeinä pitämiin tavoitteisiin.

Tunnustuspalkinto myönnetään tutkijalle, joka on merkittävällä tavalla tehnyt tutkimusta ja tutkijan työtä tunnetuksi, lisännyt toiminnallaan kiinnostusta tiedettä kohtaan ja osallistunut tutkijana yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kannustuspalkinnon saa tutkija, joka on työssään osoittanut poikkeuksellista luovuutta, ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta. Palkinto voidaan myöntää rohkeasta tai omaperäisestä uudesta tutkimusideasta, ennakkoluulottomasta tieteellisten rajojen ylittämisestä tai valmiudesta tutkimuksellisen riskin ottamiseen.

Palkittavat henkilöt voivat olla akatemiatutkijan virassa tai työskennellä Akatemian rahoittamina tutkijatohtoreina. Palkittavia harkittaessa otetaan huomioon kaikki tieteenalat, ja palkittavista päättää Suomen Akatemian hallitus tieteellisten toimikuntien esityksestä. Tunnustus- ja kannustuspalkinnot eivät ole rahapalkintoja.

Tunnustuspalkinto myönnettiin akatemiatutkija, dosentti  Hanna Tuomistolle Turun yliopistosta. Hän on ansioitunut sademetsätutkimuksessa ja sen yhteiskunnallisessa vaikuttavuudessa. Kannustuspalkinnon sai  akatemiatutkija, dosentti Anna-Stiina Jääskeläinen Teknillisestä korkeakoulusta. Hän on menestyksekkäästi selvittänyt sellun tehokkaampaa käyttöä. Molempien palkitsemisperusteista on ohessa tarkemmat tiedotteet.

Tunnustus- ja kannustuspalkinnot jaettiin torstai-iltana Suomen Akatemian Tiedegaalassa Helsingissä. Palkintoesine on Mika Natrin pienoisveistos "Polku".

Lisätietoja antaa ylijohtaja Juha Sarkio, p. (09) 7748 8230, juha.sarkio@aka.fi.

Kuvia ja videomateriaalia palkituista saa viestintäassistentti Marjo Aaltomaalta, p. (09) 7748 8346 tai marjo.aaltomaa@aka.fi.

Katso videot

Suomen Akatemian viestintä
Tiedottaja Leena Vähäkylä
p. (09) 7748 8327
leena.vahakyla@aka.fi

Viimeksi muokattu 16.2.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »