Uusi tutkimusinfrastruktuuristrategia loppusuoralla – lähde mukaan ideoimaan

Uusi tutkimusinfrastruktuuristrategia loppusuoralla – lähde mukaan ideoimaan

6.11.2019

Suomen Akatemian Tutkimusinfrastruktuurikomitea (TIK) kutsuu tieteen ja tutkimuksen tekijät sekä hyödyntäjät osallistumaan ja vaikuttamaan valmisteilla olevaan kansallisten tutkimusinfrastruktuurien strategiaan vuosille 2020 – 2030 sekä sen pohjalta laadittavaan ensimmäiseen toimeenpanosuunnitelmaan. Uutta strategiaa on valmisteltu laajasti eri toimijoiden kesken yhteisissä työpajoissa vuodesta 2018 lähtien ja valmistelu on nyt loppusuoralla.

Vastaamalla kyselyyn 15.11. mennessä voit kommentoida strategialuonnosta sekä tehdä ehdotuksia ensimmäiseen kolmivuotiseen toimeenpanosuunnitelmaan.

Laadukas tiede vaatii korkeatasoisia tutkimusinfrastruktuureja – välineitä, laitteistoja, tietoverkkoja, tietokantoja ja aineistoja sekä muita tutkimuksen tekemisen mahdollistavia palveluita. Uuden tutkimusinfrastrategian luonnoksessa korostuvat luovuus, uudistuminen ja osaaminen vastuullisella ja kestävällä pohjalla.

Strategialuonnoksen päätavoitteiksi on tunnistettu tutkimuksen laadun, uudistumisen ja kilpailukyvyn edistäminen, tutkimusympäristöjen monimuotoisen vaikuttavuuden vahvistaminen ja kansallisen ja kansainvälisenyhteistyön lisääminen.

Suomen Akatemia rahoittaa kansallisesti merkittävien ja tieteellistä tutkimusta edistävien tutkimusinfrastruktuurien perustamista, uudistamista tai olemassa olevien palvelujen vahvistamista ja laajentamista.

Viimeksi muokattu 6.11.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
SAAVUTETTAVUUS »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »