SV EN

Syyskuun haku on käynnissä

3.9.2019

Suomen Akatemian syyskuun haku on auki. Rahoitusta voi hakea akatemiatutkijan, tutkijatohtorin ja kliinisen tutkijan tehtäviin, tutkijoiden kansainväliseen liikkuvuuteen sekä akatemiahankkeiden rahoitukseen. Myös aiehaku akatemiaprofessorin tehtäviin on avoinna. Hakemuksen voi jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin ja haku päättyy 25.9.2019 klo 16.15.

Syyskuun 2019 haussa akatemiahankkeiden rahoitukseen kohdennetaan 25 miljoonan euron lisärahoitus nuoren tutkijasukupolven tutkijanuran edistämiseen. Hakemukset arvioidaan ja päätetään akatemiahankkeina. Toimikunnat valitsevat hankkeet, joihin lisärahoitus kohdennetaan.

Suomen Akatemian rahoituksen perusteena on tutkimuksen korkea laatu, vaikuttavuus ja uudistuminen. Lisäksi Suomen Akatemia edellyttää rahoittamissaan tutkimushankkeissa sitoutumista julkaisujen avoimeen saatavuuteen. Tutkimussuunnitelmassa tulee myös kuvata, miten hanke ottaa huomioon kestävän kehityksen periaatteet ja tutkimuseettiset näkökulmat.

Hakuilmoitukset rahoitusmuodoittain ja selkeytetty ohjeistus

Hakuilmoitusta on uudistettu ja jokaisella rahoitusmuodolla on oma sivunsa, josta löytyvät myös kunkin rahoitusmuodon yhteyshenkilöt. Lisäksi kaikki hakemiseen tarvittava materiaali on koottu yhteen Akatemian hakusivustolle aakkosellisen ohjehakemistoon A-Ö.

Hakuneuvonta jatkuu

Suomen Akatemia järjestää hakuneuvontatunnin tiistaina 17.9. klo 14-15 Twitterissä.  Akatemian asiantuntijat vastaavat kysymyksiin aihetunnisteella #AskApplyChat. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen. Myös Akatemian uusissa neuvontavideoissa kerrotaan rahoitushaun ja -arvioinnin pääpiirteistä ja perusteista.

Syyskuussa 2019 haettavana oleva rahoitus

Lisäksi haettavana on:

Lisätietoja

Suomen Akatemian viestintä
verkkotiedottaja Vesa Varpula
p. 029 533 5131
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, toimii tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana sekä vahvistaa tieteen ja tutkimustyön asemaa yhteiskunnassa. Pyrimme toiminnassamme siihen, että suomalainen tutkimus uusiutuu, monipuolistuu ja kansainvälistyy. Luomme edellytyksiä tutkijankoulutukselle ja tutkijanuralle, kansainvälistymiselle ja tutkimustulosten hyödyntämiselle. Katamme kaikki tieteen ja tutkimuksen alat. Vuonna 2019 rahoitamme tutkimusta 458 miljoonalla eurolla. Osa rahoituksesta tulee veikkausvoittovaroista. Akatemia toimii opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla.

Viimeksi muokattu 4.9.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »