SV EN

Suomen Akatemia rahoittaa kolmella miljoonalla eurolla digitaalisten ihmistieteiden tutkimusta

15.11.2019

Suomen Akatemia on valinnut viisi tutkimuskonsortiota (17 osahanketta) rahoitettaviksi Digitaaliset ihmistieteet eli DIGIHUM-akatemiaohjelman toisessa vaiheessa. Tutkimuskonsortioille myönnettiin kolme miljoonaa euroa. Nyt rahoitetut hankkeet käynnistyvät tammikuussa 2020.

Hankkeissa tutkitaan uralilaisten kielten monimuotoisuutta, tarkastellaan parlamentaarista politiikkaa ja poliittista kulttuuria, kehitetään ratkaisuja verkkorikollisuuden analysointiin, analysoidaan suomalaista elokuvaa sekä kehitetään digitaalisia välineitä työntekijöiden hyvinvoinnin ja organisaation toimivuuden parantamiseksi. Kaikki ohjelman tutkimuskonsortiot ovat monitieteisiä.

Digitaaliset ihmistieteet eli DIGIHUM-akatemiaohjelma hyödyntää digitaalista teknologiaa ja modernin datatieteen menetelmiä humanististen ja yhteiskuntatieteellisten aineistojen keruussa, hallinnassa ja analyysissä. Ohjelma uudistaa menetelmällisesti humanistista ja yhteiskuntatieteellistä tutkimusta. DIGIHUM-akatemiaohjelman kokonaisrahoitus on yhteensä 8,7 miljoonaa euroa ja haut toteutetaan kaksivaiheisina. Ohjelma aloitti toimintansa vuonna 2016 ja se päättyy vuoden 2022 lopussa. Vuonna 2017 ohjelmaan liitettiin neljä eurooppalais-amerikkalaista (Trans-Atlantic Platform) tutkimushanketta.

Akatemia rahoittaa 14 akatemiaohjelmaa vuonna 2019. Akatemiaohjelmat ovat tiedelähtöisiä, temaattisia ja tavoitteellisia tutkimushankekokonaisuuksia, jotka uudistavat tutkimusta ja tavoittelevat tieteellistä ja muuta vaikuttavuutta. Akatemiaohjelmat tukevat korkeatasoista monitieteistä ja tieteidenvälistä tutkimusta, verkottavat tutkijoita sekä toimivat alustana kansainväliselle tutkimusyhteistyölle.

Digihum - päätöstiedot.

Lisätietoja

Lisätietoja:

Suomen Akatemian viestintä
verkkotiedottaja Vesa Varpula
p. 029 533 5131
etunimi.sukunimi(at)aka.fi 

Viimeksi muokattu 15.11.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
SAAVUTETTAVUUS »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »