SV EN

Suomen Akatemia rahoittaa kahdella miljoonalla eurolla säteilyilmaisimiin liittyvää kansainvälistä tutkimusyhteistyötä

1.11.2019

Suomen Akatemia on valinnut viisi hanketta (seitsemän osahanketta) rahoitettaviksi Säteilyilmaisimet terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi (RADDESS) -akatemiaohjelman kansainvälistä tutkimusyhteistyötä edistävässä haussa. Rahoitukseen myönnettiin tässä haussa kaksi miljoonaa euroa.

Hankkeissa tutkitaan painettuun elektroniikkaan perustuvien röntgenanturien valmistusteknologiaa, infrapuna-alueen kuvantamisteknologiaa ja nanotekniikkaan perustuvia infrapuna-antureita, suprajohtavuuteen perustuvaa ultraherkkää magneettikentän mittaustekniikkaa sekä silmän sarveiskalvon kuvantamistekniikkaa millimetri- ja alimillimetriaaltoalueella. Suomalaiset tutkijat tekevät hankkeissa yhteistyötä muun muassa yhdysvaltalaisten, venäläisten, australialaisten ja japanilaisten tutkijaryhmien kanssa.

RADDESS-akatemiaohjelmassa rahoitetaan hankkeita, jotka luovat uudenlaisia, laitelähtöisiä ja toiminnallisia säteilyilmaisinkokonaisuuksia sekä terveyden että turvallisuuden alueella.  Hankkeita rahoitetaan yhteensä 12 miljoonalla eurolla, josta kaksi miljoonaa euroa kohdistetaan kansainvälistä tutkimusyhteistyötä edistäviin hankkeisiin. Ohjelman rahoituskausi on alkanut vuonna 2018 ja päättyy vuoden 2022 lopussa.

Akatemia rahoittaa 14 akatemiaohjelmaa vuonna 2019. Akatemiaohjelmat ovat tiedelähtöisiä, temaattisia ja tavoitteellisia tutkimushankekokonaisuuksia, jotka uudistavat tutkimusta ja tavoittelevat tieteellistä ja muuta vaikuttavuutta. Akatemiaohjelmat tukevat korkeatasoista monitieteistä ja tieteidenvälistä tutkimusta, verkottavat tutkijoita sekä toimivat alustana kansainväliselle tutkimusyhteistyölle. Akatemiaohjelmat synnyttävät tieteellistä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

RADDESS-päätökset

Lisätietoja

Suomen Akatemian viestintä
verkkotiedottaja Vesa Varpula
p. 029 533 5131
etunimi.sukunimi(at)aka.fi 

Viimeksi muokattu 11.11.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »