SV EN

Suomen Akatemia valitsi uusia tutkijatohtoreita

26.4.2018

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen 30 tutkijatohtorille. Rahoitus on kolmivuotinen.

Suomen Akatemian uudet tutkijatohtorit tutkivat hankkeissaan muun muassa ympäristölainsäädännön ja kemikaalikontrollin merkitystä Arktisilla alueilla, varhaislapsuuden uniongelmien yhteyttä ADHD-oireisiin, teknologian rooleja markkinoiden uudelleenmuodostuksessa ja ihmisen populaatiodynamiikkaa Afrikassa 130 000 - 10 000 vuotta sitten. Tutustu kaikkiin uusiin tutkijatohtorihankkeisiin.

Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan tutkijatohtorirahoitus myönnettiin 11,5 prosentille hakijoista. Uusien tutkijatohtoreihin rahoitukseen käytetään noin 7,5 miljoonaa euroa. Naisia oli 73 prosenttia rahoituksen saaneista.

Syyskuun 2017 haussa arvioitiin 260 tutkijatohtorihakemusta. Hakemukset arvioidaan kansainvälisellä vertaisarvioinnilla pääsääntöisesti asiantuntijapaneeleissa, jotka muodostuvat kunkin tieteenalan kansainvälisistä tutkijoista.

Rahoitus­päätösten tärkeimmät kriteerit olivat Suomen Akatemian rahoitusperiaatteiden mukaan tutkimussuunnitelman korkea tieteellinen laatu ja hakijan pätevyys. Kulttuurin ja yhteiskunnan toimikunta huomioi rahoituspäätöksissään erityisesti sellaiset tutkijatohtorihakijat, joiden tutkimussuunnitelmassa korkea laatu yhdistyi vahvaan akateemiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen tai tieteen uudistumiseen.

Lisäksi kiinnitettiin huomiota hakijan mahdollisuuteen itsenäistyä projektin aikana sekä kansainväliseen liikkuvuuteen. Tutkijatohtorilla odotetaan olevan hyvät kansalliset tai kansainväliset yhteistyöverkostot ja heitä kannustetaan kansainväliseen liikkuvuuteen ja yhteistyöhön.

Tutkijatohtorin tehtävän rahoituksen tavoitteena on mahdollistaa lupaavimpien, äskettäin tohtorintutkinnon suorittaneiden tutkijoiden pätevöityminen vaativiin tutkija- tai asiantuntijatehtäviin.

Lisätietoja

Suomen Akatemian viestintä
Vesa Varpula
verkkotiedottaja
p. 029 533 5131
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, toimii tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana sekä vahvistaa tieteen ja tutkimustyön asemaa. Vuonna 2018 rahoitamme tutkimusta 444 miljoonalla eurolla. Suomen Akatemia saa osan tutkimusrahoitukseen käyttämistään varoista rahapelitoiminnan voittovaroista.  Vuonna 2018 Akatemia käyttää tieteen edistämiseen rahapelitoiminnasta saatuja varoja 70,7 miljoonaa euroa.

Viimeksi muokattu 7.11.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
SAAVUTETTAVUUS »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »