SV EN

Suomen Akatemia ja ulkoministeriö rahoittavat monipuolisia kehitystutkimuksen hankkeita

24.10.2018

Suomen Akatemia ja ulkoministeriö ovat myöntäneet rahoituksen viidelle uudelle tutkimushankkeelle Kehitystutkimuksen akatemiaohjelmassa. Ohjelman uusia hankkeita rahoitetaan yhteensä 3,5 miljoonalla eurolla. Kehitystutkimuksen akatemiaohjelmassa rahoitetaan monitieteistä ja ongelmalähtöistä tutkimusta, joka kuvaa ja tulkitsee kehityksen ulottuvuuksia, auttaa ymmärtämään kehityksen esteitä ja etsii keinoja näiden esteiden poistamiseksi. Tutkimuksen kohteena ovat globaalin kehityksen kysymykset. Tutkimus edistää kehitysmaiden kehitystä ja hyödyntää suomalaista osaamista.

Käytännön tavoitteena on tuottaa tietoa ongelmien ratkaisuun esimerkiksi terveyteen, luonnonvaroihin, talouteen ja koulutukseen liittyen. Lisäksi tarvitaan tietoa kansainvälisten, kansallisten ja kulttuuristen järjestelmien toiminnasta sekä näiden kehitykselle asettamista rajoituksista ja mahdollisuuksista.

Helmikuussa 2018 Suomen Akatemia ja ulkoministeriö osoittivat 5,8 miljoonaa euroa ensimmäisten seitsemän hankkeen rahoittamiseen. Kyseiset hankkeet ja kehitystutkimuksen akatemiaohjelma käynnistyivät maaliskuun alussa 2018. UM:n lisärahoituksen turvin nyt rahoitetuissa viidessä hankkeessa tutkitaan nuorten siirtymiä koulutuksesta työelämään Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, uusiutuvia energialähteitä Kuuban energiamurroksessa, vilja-raaka-aineen turvallisuutta räätälöidyillä toksiinien sidonta-aineilla, konfliktien sovittelua Tansanian metsähallinnossa sekä tasa-arvoa ja demokratiaa muutoksessa.

Lisätietoja:

 

Suomen Akatemian viestintä
Aino Laine viestintäsuunnittelija
p. 029 533 5007
etunimi.sukunimi(at)aka.fi 

Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta,
toimii tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana sekä vahvistaa tieteen
ja tutkimustyön asemaa. Vuonna 2018 rahoitamme tutkimusta 444
miljoonalla eurolla. Suomen Akatemia saa osan tutkimusrahoitukseen
käyttämistään varoista rahapelitoiminnan voittovaroista.  Vuonna 2018
Akatemia käyttää tieteen edistämiseen rahapelitoiminnasta saatuja varoja
70,7 miljoonaa euroa.

Viimeksi muokattu 24.10.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »