SV EN

Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen aloille valittiin 20 uutta akatemiatutkijaa

26.4.2018

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on valinnut 20 uutta akatemiatutkijaa tulevalle viisivuotiskaudelle. Akatemiatutkijan rahoituksella toimikunta vahvistaa tutkijanuran keskivaiheessa olevien tutkijoiden tieteellistä pätevöitymistä sekä tukee tutkijoiden kansainvälistä ja sektorien välistä liikkuvuutta. Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta käyttää nyt valittujen akatemiatutkijoiden rahoitukseen noin 8,7 miljoonaa euroa viiden vuoden aikana.

Uusien akatemiatutkijoiden hankkeissa tutkitaan muun muassa katsekontaktin vaikeuksia autismikirjon häiriön varhaisessa tunnistuksessa ja kuntoutuksessa, yrittäjyyttä ja väestön ikääntymistä sekä surrealismia ja tietoa. Tutustu kaikkiin rahoitettaviin tutkijoihin.

Syyskuun 2017 haussa arvioitiin 155 akatemiatutkijahakemusta. Hakemukset arvioidaan kansainvälisellä vertaisarvioinnilla eli tutkijoiden hakemukset tutkimussuunnitelmineen arvioidaan tieteellisissä asiantuntijapaneeleissa, jotka muodostuvat kansainvälisistä tutkijoista. Kansainvälisen vertaisarvioinnin etuna pidetään sitä, että se antaa kuvan tutkijoiden työn laadusta kansainväliseen tasoon verrattuna ja mahdollistaa laadukkaimpien tutkimushankkeiden tukemisen.

Akatemiatutkijan tehtävistä käydään tutkijoiden kesken kovaa kilpailua, ja tänäkin vuonna kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen alalla vain 13 prosenttia hakijoista pystytään rahoittamaan. Naisia on 50 prosenttia rahoituksen saaneista. Viisivuotinen akatemiatutkijarahoitus on toimikunnan tärkein tutkijanuran rahoitusmuoto.

Toimikunta huomioi päätöksiä tehdessään laadukkaan tutkimuksen, tieteen uudistumisen ja vaikuttavuuden sekä pyrkii mahdollistamaan tieteellisten läpimurtojen syntymisen. Toimikunnan linjauksista voi lukea tarkemmin kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan verkkosivuilta.

 

Lisätietoja

Suomen Akatemian viestintä
Vesa Varpula
verkkotiedottaja
p. 029 533 5131
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, toimii tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana sekä vahvistaa tieteen ja tutkimustyön asemaa. Vuonna 2018 rahoitamme tutkimusta 444 miljoonalla eurolla. Suomen Akatemia saa osan tutkimusrahoitukseen käyttämistään varoista rahapelitoiminnan voittovaroista.  Vuonna 2018 Akatemia käyttää tieteen edistämiseen rahapelitoiminnasta saatuja varoja 70,7 miljoonaa euroa.

Viimeksi muokattu 7.11.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »