SV EN

Suomen Akatemia tukee tutkimusinfrastruktuureita 27 miljoonalla eurolla

10.2.2017

Suomen Akatemian tutkimusinfrastruktuurikomitea on myöntänyt 27 miljoonaa euroa tutkimusinfrastruktuurien rahoitukseen. Tutkimusinfrastruktuurikomitean päätöksellä rahoitusta saa yhteensä 18 tutkimusinfrastruktuuria.

Kolmeen vuonna 2016 järjestettyyn hakuun saatiin yhteensä 138 runsaaseen kuuteenkymmeneen eri tutkimusinfrastruktuuriin kohdistuvaa hakemusta. Haut oli suunnattu Suomen kansallisen tiekartan infrastruktuureille, uusille avauksille ja tiekartan ulkopuolisille infrastruktuureille sekä valtiojäsenyysinfrastruktuureille.

Tutkimusinfrastruktuurikomitea seuraa ja kehittää kansallista ja kansainvälistä tutkimusinfrastruktuuritoimintaa, päättää tutkimusinfrastruktuurihankkeiden valinnasta ja niiden rahoituksesta sekä vastaa hankkeiden seurannasta.

Infrastruktuurirahoituksen tavoitteena on parantaa suomalaisen tutkimuksen laatua, uudistumista, kilpailukykyä ja tieteidenvälisyyttä sekä lisätä suomalaisten tutkimusympäristöjen vetovoimaisuutta. Rahoitusta myönnetään kansallisesti merkittävien ja korkeatasoista tieteellistä tutkimusta edistävien tutkimusinfrastruktuurien perustamiseksi tai olemassa olevien infrastruktuuripalvelujen vahvistamiseksi ja laajentamiseksi. Hakemukset arvioidaan kansainvälisissä asiantuntijapaneeleissa.

Tutkimusinfrastruktuurikomitea kiinnitti rahoituspäätöksissä huomiota siihen, miten rahoitettavat infrastruktuurit mahdollistavat huipputason tieteen tekemisen. Lisäksi päätöksissä huomioitiin tutkimusinfrastruktuurin avoimuus ja käyttöpolitiikka, kansallisesti laaja ja merkittävä käyttäjäkunta, toteutettavuus ja toiminnan pysyvyys sekä infrastruktuurin kansainvälinen merkittävyys.

Tutkimusinfrastruktuureilla tarkoitetaan tutkimusvälineitä, laitteistoja, aineistoja sekä palveluita, jotka mahdollistavat innovaatiotoiminnan eri vaiheissa tapahtuvan tutkimus- ja kehitystyön. Infrastruktuurit tukevat järjestäytynyttä tutkimustyötä, tutkijankoulutusta ja opetusta sekä kehittävät tutkimus- ja innovaatiokapasiteettia.

Valtiojäsenyysinfrastruktuureista rahoitusta saivat:

Seuraava FIRI-rahoitushaku avautuu huhtikuun haun yhteydessä vuonna 2018.

Lisätietoja:

  • johtava tiedeasiantuntija Merja Särkioja, Suomen      Akatemia, p. 029 533 5111, merja.sarkioja(at)aka.fi
  • FIRI-rahoituspäätökset (pdf)

Suomen Akatemian viestintä
Vesa Varpula
verkkotiedottaja
p. 029 533 5131
vesa.varpula(at)aka.fi

 

 

 

Viimeksi muokattu 10.2.2017
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »