SV EN

Suomen Akatemian syyskuun hakuilmoitus on julkaistu

6.7.2016

Suomen Akatemian syyskuun 2016 hakuilmoitus on julkaistu Akatemian verkkosivulla. Käännös englanniksi julkaistaan heinäkuun alussa ja ruotsiksi elokuun alussa. Hakemuksen voi jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin 1. - 28.9.2016. WiFiUS-haun hakuaika päättyy 17.10.2016.

Valtion talousarviossa Suomen Akatemialle myönnettävä korvamerkitsemätön rahoitusvaltuus on pienentynyt viidessä vuodessa yli 40 miljoonaa euroa. Samaan aikaan hakemusten määrä on kasvanut voimakkaasti, ja siksi hyväksymisprosentit ovat viime vuosina laskeneet keskeisissä rahoitusmuodoissa huolestuttavan mataliksi.

Suomen Akatemian rahoituksella tuotettujen tutkimustulosten pitää olla julkisia. Akatemia edellyttää rahoittamiltaan hankkeilta sitoutumista julkaisujen avoimeen saatavuuteen. Syyskuun hausta alkaen Akatemia edellyttää tutkimusaineistojen ja -menetelmien avaamista jatkokäyttöä varten.  Aineistoilla voi kuitenkin perustelluista syistä olla erilaisia avoimuuden asteita vaihdellen kaikille avoimesta salaiseen. Syyskuun hausta alkaen hakemuksiin on lisättävä erillinen aineistonhallintasuunnitelma.

Tutkijatehtävän hakijalta edellytetään tohtorintutkinnon jälkeistä liikkuvuutta

Kuten keväällä 2016 tiedotettiin, syyskuun hausta alkaen tutkijatohtorin ja akatemiatutkijan rahoitusta on haettava eri tutkimusympäristöön kuin missä hakija on työskennellyt suorittaessaan tohtorin tutkinnon. Rahoitusta voi hakea myös samaan tutkimusympäristöön mutta siinä tapauksessa edellytetään, että hakija on työskennellyt muualla vähintään kuusi kuukautta tohtorintutkinnon suorittamisen jälkeen.

Tutkijoiden itsenäistymisen kannalta kokemus monenlaisista tutkimusympäristöistä on erittäin tärkeää. Työskentely erilaisissa tutkimusryhmissä tai muissa tutkimusta lähellä olevissa tehtävissä vahvistaa tutkijan henkilökohtaista verkottumista ja lisää hänen mahdollisuuttaan sijoittua kilpailtuihin tutkimustehtäviin tai muihin asiantuntijatehtäviin. Monipuolinen osaaminen lisää tutkimuksen vaikuttavuutta ja edistää tieteen uudistumista, jotka tieteellisen laadun ohella ovat Akatemian strategian keskeisiä tavoitteita.

Akatemiaprofessorihaku siirtyy huhtikuun hakuun

Akatemia uudistaa akatemiaprofessorin rahoitusmuotoa. Rahoitusmuodon uudistamiseksi Akatemia keskustelee syksyllä 2016 laajasti eri sidosryhmien kanssa. Seuraava akatemiaprofessorihaku on suunniteltu avattavaksi huhtikuussa 2017.

Syyskuussa 2016 haettavana oleva rahoitus:

Tutkimushankkeet        

  • Akatemiahankkeet, kaikki tutkimusalat                        
  • ICT-2023 –ohjelmaan liittyvä WiFiUS-haku

Tutkijoiden henkilökohtainen rahoitus

  • Akatemiatutkijat
  • Tutkijatohtorit
  • Kliiniset tutkijat
  • Kahdenvälisiin sopimuksiin perustuva tutkijoiden kansainvälinen liikkuvuus

Jatkuva haku

  • Strategisen tutkimuksen neuvoston vastinrahoitus Horisontti 2020 –ohjelmaan
Viimeksi muokattu 6.7.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »