SV EN

Kärkihankerahoitusta haettavana kaikille tieteenaloille

14.3.2016

Suomen Akatemia avaa huhtikuussa 2016 suunnatun haun tutkimuksen hyödyntämisen edistämiseen. Rahoituksella tuetaan tutkimuksen laadun ja vaikuttavuuden vahvistamista sekä aktiivista yhteistyötä tutkimuksen hyödyntäjien kanssa.  Haku on tarkoitettu kaikille tieteenaloille ilman tutkimusalarajoituksia. Tutkimushankkeiden aiheita ei ole myöskään temaattisesti rajattu tietyille aihe- tai teema-alueille.

Kärkihankerahoituksesta pidetään hakuinfotilaisuus tiistaina 15.3. klo 13–15 Helsingissä. Tilaisuus on täynnä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä tai myöhemmin tallenteena verkon kautta osoitteessa www.aka.fi/karkihanke-info. Suomen Akatemia kokoaa parhaillaan myös ennakkotietoja tutkijoiden kiinnostuksesta osallistua kärkihankehakuun. Kyselyyn voi osallistua Akatemian verkkosivuilla osoitteessa www.aka.fi/karkihanke.

”Rahoitus suunnataan jo meneillään olevan korkeatasoisen tutkimuksen ja sen monipuolisen hyödyntämisen edistämiseen. Sen avulla vahvistetaan tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta yhteiskunnassa esimerkiksi aktiivisella yhteistyöllä tutkimuksen hyödyntäjien kanssa tai erilaisten kokeilujen ja pilottien avulla.”, johtaja Riitta Maijala Suomen Akatemiasta sanoo.

Tavoitteena on lisäksi tukea tutkijoiden kansainvälistä ja organisaatiorajoja ylittävää liikkuvuutta sekä tutkijoiden työskentelyä tutkimustuloksia hyödyntävissä organisaatioissa.

Rahoituksella tuetaan erityisesti nuoren tutkijasukupolven tutkijoita, joiden tutkimushankkeet on jo todettu aiemmassa vertaisarvioinnissa tieteellisesti korkeatasoisiksi. Rahoitusta voivat hakea esimerkiksi akatemiatutkijat tai tutkijatohtorit. Myös ne tutkijat, jotka ovat saaneet Suomen Akatemiaa vastaavan ulkomaisen tai kansainvälisen julkisen tutkimusrahoittajan rahoitusta, ovat hakukelpoisia, jos hakijan tohtoritutkinnon suorittamisesta on enintään 14 vuotta. Rahoitus ei voi olla päällekkäistä jo olemassa olevan tutkimusrahoituksen kanssa.

Kaksivuotisen hankkeen rahoitus voi olla enintään 300 000 euroa, ja rahoituskausi on 1.10.2016–30.9.2018. Kaikkiaan kärkihankerahoitusta on varattu 30 miljoonaa euroa. Rahoitus myönnetään tutkijan suorituspaikalle, jonka tulee olla suomalainen.

Rahoitus perustuu hallitusohjelman kärkihankkeeseen, jossa vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi. Suomen Akatemia toteuttaa tätä kärkihanketta yhdessä Tekesin kanssa. Tekesillä on oma rahoitusohjelmansa osana kärkihankekokonaisuutta.

Lue lisää Suomen Akatemian Tutkimuksella eteenpäin -kärkihankehausta hakuilmoituksesta www.aka.fi > rahoitus > haettavana > hakuilmoitukset ja verkkosivulta www.aka.fi/karkihanke

Kyselystä osoitteessa www.aka.fi/karkihanke: Akatemia toivoo kaikkien hakemista harkitsevien tutkijoiden ilmoittavan jo ennen haun avaamista lyhyesti, mille alalle aiottu hakemus osuisi. Kyselyn tuloksia tullaan käyttämään hyväksi laadittaessa hakemusarviointien paneelien kokoonpanoa, ja arviointityö saadaan näin nopeammin käyntiin. Kyselyyn vastaaminen ei sido tutkijaa itse haussa.

Lisätietoja:

tiedeasiantuntija Erja Hänninen, Suomen Akatemia, p. 029 533 5153, etunimi.sukunimi (at) aka.fi

johtava tiedeasiantuntija Tiina Jokela, Suomen Akatemia, p. 029 533 5046, etunimi.sukunimi (at) aka.fi

johtava tiedeasiantuntija Jaana Roos, Suomen Akatemia, p. 029 533 5151, etunimi.sukunimi (at) aka.fi

johtaja Riitta Maijala, Suomen Akatemia, p. 029 533 5114, etunimi.sukunimi (at) aka.fi

Suomen Akatemian viestintä
Riitta Tirronen
viestintäjohtaja
p. 029 533 5118, etunimi.sukunimi (at) aka.fi

Viimeksi muokattu 14.3.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »