Eveliina Saari ja Riitta Kosonen on valittu uusiksi ohjelmajohtajiksi

4.10.2016

Strategisen tutkimuksen neuvosto on valinnut vuonna 2016 käynnistyneille ohjelmilleen ohjelmajohtajat. Molemmilla ohjelmajohtajilla on vastuullaan kaksi eri ohjelmakokonaisuutta. Turvallisuus verkottuneessa maailmassa -ohjelman sekä Kaupungistuva yhteiskunta -ohjelman ohjelmajohtajaksi valittiin professori Riitta Kosonen (Aalto-yliopisto). Osaavat työntekijät – menestyvät työmarkkinat -ohjelman sekä Terveys, hyvinvointi ja elämäntavat -ohjelman yhteiseksi ohjelmajohtajaksi valittiin dosentti Eveliina Saari (Työterveyslaitos).

Strategisen tutkimuksen ohjelmien ohjelmajohtajat toimivat osa-aikaisesti oman tutkimustyönsä ohessa ohjelmien koordinaattoreina. Ohjelmajohtajat ovat palvelussuhteessa taustaorganisaatioonsa. Ohjelmajohtajien tehtävänä on vahvistaa strategisen tutkimuksen konsortioiden tieteellistä ja vuorovaikutuksellista toimintaa sekä niiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Ohjelmajohtajat vastaavat ohjelmallisesta kokonaisuudesta, ohjelmien yhteisestä toiminnasta ja vuorovaikutuksen kehittämisestä yhdessä Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen yksikön kanssa.

Ohjelmajohtajien valinnassa painotettiin vahvaa substanssiosaamista ohjelman alueelta sekä laajaa näkemystä kansallisista ja kansainvälisistä yhteistoimintamahdollisuuksista. Ohjelmajohtajilta edellytettiin myös kykyä luoda hyvä keskusteluyhteys valtioneuvoston, sen ministeriöiden ja muiden strategisen tutkimuksen keskeisten sidosryhmien kanssa.

Lisätietoja

  • Ohjelmien esittely
  • Yksikön johtaja Jussi Vauhkonen jussi.vauhkonen@aka.fi puh. 029 533 5114
Viimeksi muokattu 5.10.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »