SV EN

Akatemian syyskuun haku on käynnissä - 30 miljoonan euron lisäpanostus nuorelle tutkijasukupolvelle

1.9.2016

Akatemian syyskuun on käynnissä. Rahoitusta voi hakea esimerkiksi akatemiahankkeisiin, akatemiatutkijan- ja tutkijatohtorin tehtäviin ja kliinisellä tutkijanuralla työskenteleville. Hakuaika päättyy 28.9.2016 klo 16.15.

Valtiovarainministeriö esittää valtion talousarvioehdotuksessa ensi vuodelle 30 miljoonan euron lisärahoitusta nuorten tutkijoiden tieteen tekemisen edistämiseen. Jos lisärahoitus toteutuu, Akatemia käyttää kertaluonteisen lisärahoituksen nuoren tutkijasukupolven akatemiahankkeisiin ja tutkijatohtorirahoitukseen vuoden 2016 syyskuun haun yhteydessä. Rahoitus myönnetään syyskuun hakuilmoituksen ehtojen mukaisesti.

Akatemiahankehaussa lisärahoitus kohdennetaan nuoren tutkijasukupolven johtamiin hankkeisiin hakijoille, jotka ovat dosentin tai professorin tasoisia sekä nopeasti omalla alallaan urallaan edenneitä. Tällaisten hakijoiden tulee kuvata lyhyesti tutkimussuunnitelmassaan kuulumisensa tähän kohderyhmään.  Nopeasti edenneelle nuorelle tutkijasukupolvelle kohdistetussa rahoituksessa myös urakatkokset otetaan huomioon.  

Tutkijatohtorihaussa nuoren tutkijasukupolven lisärahoitus merkitsee suurempaa määrää rahoitettavia tutkijatohtoreita. Tutkijatohtorirahoituksen hakumenettelyyn ei aiheudu tästä muutosta.

Täsmennyksiä hakuohjeisiin

Hakuilmoituksen julkaisemisen jälkeen on tullut useampia täsmennyksiä hakuohjeistukseen. Näistä saa lisätietoja päivitetystä uutta syyskuun haussa 2016 -koosteesta. Muun muassa tutkimussuunnitelmaohje on uusittu ja kaikki uuteen akatemiatutkija- ja tutkijatohtorihakijoiden liikkuvuusedellytykseen liittyvä ohjeistus on koottu omalle verkkosivulleen. Lisäksi on tarkennettu muun muassa tutkimusaineiston esittämisen liittyvää ohjeistusta.

Viimeksi muokattu 5.9.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »