Tutustu asumisen uusiin tuuliin

20.10.2015

Miten suomalaiset haluavat asua? Missä he haluavat viettää lomiaan? Millainen on lasten ja nuorten asuinympäristö? Entä ikäihmisten elinpiiri? Näihin ja moniin muihin suomalaista asumista koskeviin kysymyksiin löydät yllättäviäkin vastauksia ”Kaikki kotona? Asumisen uudet tuulet” -kirjasta. Se on Suomen Akatemian ja Gaudeamuksen Tutkitusti-kirjasarjan uusin teos. Sen ovat kirjoittaneet Asumisen tulevaisuus -tutkimusohjelman tutkijat.

”Asuminen kietoo yhteen sellaisia monitahoisia ilmiöitä kuin korjaus- ja uudisrakentaminen, elämäntapojen, työn ja perherakenteiden muutokset, yhdyskuntien suunnitteluhaasteet, ympäristön muutos sekä muuttoliike ja kaupungistuminen. Teos onkin otos tutkimuksesta, jota Akatemian tutkimusohjelma on koonnut ja tiivistänyt”, kirjoittaa professori Jouni Häkli, joka on yksi kirjan toimittajista.

Entä voiko asunnottomuudesta päästä eroon?  Avuksi on luotu Asunto ensin -malli, joka lupaa kodin asunnottomille. Siinä on mukana 11 kaupunkia. Mallin onnistumisesta kerrotaan kirjassa.

Lasten ja nuorten asuminen ei rajoitu pelkästään kotiin. ”Niin kauan kuin lasten ja nuorten asumisen tapoja ja tiloja kotien ulkopuolella ei tunnisteta eikä arvosteta kokonaisuudessaan, ovat lapset ja nuoret osaksi kodittomia. Näin tapahtuu yhteiskunnassa, joka ei ota huomioon tällaista kodittomuuden muotoa ja yltää korkeintaan paheksumaan irrallaan oleskelevia, syrjäytyviltä näyttäviä nuoria kansalaisinaan”, todetaan lasten ja nuorten asumista koskevassa luvussa.

Lisätietoja

Kirjaa saa muun muassa Gaudeamuksen verkkokaupasta www.gaudeamus.fi.

Kirjan tiedot:

  • Jouni Häkli, Risto Vilkko & Leena Vähäkylä (toim.)

Kaikki kotona?

  • Asumisen uudet tuulet ISBN 978-952-495-365-8 KL 37.5

Suomen Akatemian viestintä
tiedottaja Leena Vähäkylä
p. 029 5335 139
leena.vahakyla@aka.fi

Viimeksi muokattu 2.11.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »