SV EN

Suomen Akatemia rahoittaa yhdeksän uutta FiDiPro-professoria

10.06.14

Suomen Akatemian hallitus on päättänyt rahoittaa yhdeksän uutta FiDiPro (Finland Distinguished Professor) -professuuria suomalaisiin yliopistoihin. Nyt päättyneessä FiDiPro-haussa rahoitetaan ulkomaisten huippututkijoiden työskentelyä Suomessa yhdeksällä miljoonalla eurolla keskimäärin viiden vuoden rahoituskauden ajan. Uudet professorit sijoittuvat Aalto-yliopistoon, Helsingin yliopistoon, Jyväskylän yliopistoon, Tampereen yliopistoon, Tampereen teknilliseen yliopistoon ja Turun yliopistoon.

Rahoitettavat professuurit edustavat laajasti eri tieteenaloja. Nyt valitut professorit ovat kansainvälisesti tunnettuja, oman alansa huippututkijoita. He tulevat Suomeen Australiasta, Espanjasta, Irlannista, Italiasta, Ranskasta ja Sveitsistä.

Suomen Akatemian viidenteen FiDiPro-rahoitusohjelman hakuun lähetettiin 58 aiesuunnitelmaa. Näistä Akatemian hallitus valitsi toisen vaiheen hakuun 31 suunnitelmaa, joissa ehdotettiin 27 FiDiPro-professoria.

Akatemia rahoittaa FiDiPro-professoreita ensisijaisesti yliopistojen ja tutkimuslaitosten strategisesti keskeisille ja tieteellisesti merkittäville aloille. Rahoituksen hakijana on yliopisto tai tutkimuslaitos. FiDiPro-hakemusten tieteellisen arvioinnin tekevät arvostetut ulkomaiset tutkijat.

Finland Distinguished Professor Programme (FiDiPro) -ohjelma on Suomen Akatemian ja Tekesin yhteinen vuonna 2006 perustettu rahoitusohjelma, joka tarjoaa suomalaisille yliopistoille ja tutkimuslaitoksille mahdollisuuden palkata ulkomaisia tai pitkään ulkomailla toimineita suomalaisia huippututkijoita määräajaksi Suomeen. Tavoitteena on pitkäaikainen, kansainvälinen tutkimusyhteistyö, joka vahvistaa Suomen tieteellistä ja teknologista osaamista.

Luettelo uusista FiDiPro-professoreista ja kuvaukset tutkimushankkeista

www.fidipro.fi

Lisätietoja:

Johtava tiedeasiantuntija Hannele Kurki, Suomen Akatemia, p. 029 533 5052, hannele.kurki(at) aka.fi

Suomen Akatemian viestintä
Riitta Tirronen
viestintäjohtaja
p. 029 533 5118
riitta.tirronen(at)aka.fi

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »