SV EN

Suomen Akatemia sitä koskevasta kansainvälisestä arvioinnista:

Suomen Akatemia valmis laajentamaan tiedepoliittista rooliaan

 3.9.13

Opetus- ja kulttuuriministeriön tänään julkistama Suomen Akatemiaa koskeva kansainvälinen arviointi antaa Suomen Akatemian toiminnasta hyvin myönteisen kuvan. Akatemian tuloksellisuus ja laatu arvioidaan erittäin hyväksi. Akatemian toiminta on kansainvälisesti vertaillen huomattavan kustannustehokasta.  Tutkijat ovat tyytyväisiä Akatemian haku-, arviointi- ja päätösprosesseihin.

Arvioinnissa esitetään Akatemialle nykyistä laajempaa tiedepoliittista roolia. Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila katsoo tämän käyvän hyvin Akatemialle. ”Suositus osoittaa, että Akatemian tiedepoliittista asiantuntemusta arvostetaan ja Akatemiaan luotetaan.”

"Kansainvälisen arvioinnin keskeiset suositukset koskettavat koko tiede- ja innovaatiojärjestelmää, ja siksi niitä on syytä käsitellä useilla eri foorumeilla”, hän lisää. ”Keskustelu suosituksista käynnistyy välittömästi sekä Akatemian sisällä että eri sidosryhmien välillä.”

Suomen Akatemian hallituksen puheenjohtajan Arto Mustajoen mukaan suomalaisessa tiedepolitiikassa tarvitaan rohkeita ja määrätietoisia ratkaisuja, jotka takaavat tutkimuksemme kansainvälisen kilpailukyvyn ja lisäävät tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Kansainvälinen arviointi esittää Suomen Akatemialle kansainvälistymisstrategian tekemistä yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekesin ja muiden keskeisten tahojen kanssa. ”Yhteistyö eri toimijoiden välillä on keskeistä. Kansainväliset arvioijat toteavat vahvasti, että kansainvälistymisstrategia tulee laatia yhdessä”, Mannila toteaa.

Lisätietoja: pääjohtaja Heikki Mannila, p. 029 533 5001, ja Akatemian hallituksen puheenjohtaja, professori Arto Mustajoki, p. 09 191 22986.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote sekä arviointiraportti Evaluation of the Academy of Finland (okm 2013:14) ovat osoitteessa www.minedu.fi.

Tilaisuuden esitykset ladattavissa Suomen Akatemian kuvagalleriasta

Suomen Akatemian viestintä
Viestintäjohtaja Maj-Lis Tanner
p. 029 533 5114
maj-lis.tanner(at)aka.fi

 

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »