EN

Suomen Akatemia kannustaa naistutkijoita hakeutumaan kansainvälisiin tehtäviin

21.02.13

Suomen Akatemia on liittynyt AcademiaNetin jäseneksi voidakseen auttaa suomalaisia naistutkijoita pääsemään tiedettä ja tutkimusta edustaville avainpaikoille. AcademiaNet-verkkosivuilla on jo yli tuhannen korkeatasoisen naistutkijan kuvaukset ja yhteystiedot 24 maasta ja 35 eri alalta.

AcademiaNetin sivuilta on mahdollista hakea naistutkijaa tieteellisten laitosten ja muiden organisaatioiden johto- ja muihin asiantuntijatehtäviin, puhujiksi konferensseihin sekä haastateltaviksi tiedeartikkeleihin.

Robert Bosch -säätiön aloitteesta vuonna 2010 perustetun AcademiaNetin taustatahoihin kuuluvat muun muassa Spektrum der Wissenschaft ja Nature-lehdet sekä 25 yhteistyöorganisaatiota Saksasta ja muista maista. Kannuksensa hankkineen naistutkijan tiedot lisätään verkkosivuille tieteellisen yhteistyöorganisaation suosituksesta. Yhteistyöorganisaatioihin kuuluvat Suomen Akatemian lisäksi esimerkiksi Max Planck Society, Euroopan tutkimusneuvosto ERC ja Weizmann Institute of Science.  Suositus takaa sen, että AcademiaNetiin otettavat tutkijat ovat arvostettuja ja edustavat korkeatasoisesti alaansa.

Suomen Akatemian tutkimuksesta vastaavan ylijohtajan Marja Makarowin mukaan Suomessa on pitkään haluttu saada naistutkijoita hakeutumaan kansainvälisiin tehtäviin. ”On myös etsitty keinoja, miten heitä löydettäisiin nykyistä paremmin”, Makarow lisää osoittaen AcademiaNetin tarjoavan molempiin hyvän ratkaisun.

AcademiaNetin verkkosivuilla on käyty yli 280 000 kertaa. Robert Bosch -säätiön mukaan noin 800 organisaatiota käyttää säännöllisesti palvelua. Käyttäjiin kuuluu niin tutkimuslaitoksia, media-alan yrityksiä kuin kaupallisia yrityksiä.  Robert Bosch -säätiössä uskotaan, että se on pystynyt vaikuttamaan myös siihen, että eri maiden tiedeyhteisöissä naiset ovat päässeet entistä paremmin etenemään professorihauissa ja muissa johtavan tason tiedenimityksissä.

Makarow korostaa Suomen Akatemian edistäneen sukupuolten tasa-arvoa tutkimuksessa ja tiedepolitiikkaa koskevassa asiantuntijatyössä jo 1980-luvulta lähtien. Akatemia on ollut edelläkävijä erityisesti tasa-arvon edistämisessä suunnitelmallisesti ja konkreettisin toimenpitein. Akatemia on painottanut toiminnassaan naisten tutkijanuran edistämistä.

Lisätietoja: Ylijohtaja, tutkimus, Marja Makarow, Suomen Akatemia, p 029 533 5002 ja www.academia-net.org
http://www.academia-net.org/

Suomen Akatemian viestintä
Viestintäjohtaja Maj-Lis Tanner
p 029 533 5114
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »