SV EN

Rahoitushaku Afrikka–Eurooppa–Suomi-tutkimusyhteistyöhön

(08.01.13)

Suomen Akatemia on mukana ERAfrican yhteishankehaussa rahoittamassa suomalaisten tutkijoiden yhteistyötä eurooppalaisten ja afrikkalaisten tutkijoiden kanssa. 15.1.2013 avautuvassa haussa on kolme erillistä teemaa: Interfacing Challenges, Renewable Energy ja New Ideas.

Suomen Akatemia ja Suomen Kulttuurirahasto voivat rahoittaa Interfacing Challenges - eli Yhteiset haasteet -hankkeiden suomalaisia tutkijoita. Akatemian rahoitusosuus on yhteensä 150 000 euroa kolmelle vuodelle. Tekes voi rahoittaa Renewable Energy -hankkeita. Suomi ei rahoita New Ideas -hankkeita.

Rahoituksen saamisen edellytyksenä on, että yhteistyö rakentuu vähintään kahden eurooppalaisen ja kahden afrikkalaisen maan tutkijoiden välille. Yhteistyökumppaneiden tulee olla hakua rahoittavista maista. Lisäksi hankkeessa voi olla muiden maiden tutkijoita muulla rahoituksella.

Yhteiset haasteet -haussa suomalaisella tutkijalla tulee olla eurooppalainen kumppani vähintään yhdestä maasta (Alankomaat, Belgia,  Itävalta, Portugali, Ranska, Saksa tai Turkki) ja afrikkalaiset kumppanit vähintään kahdesta maasta (Burkina Faso, Egypti, Etelä-Afrikka, Kenia ja/tai Norsunluurannikko).

Tutkimushankkeiden haku- ja rahoitusprosessi pyritään toteuttamaan vuoden 2013 aikana. Tutkijoiden tulee jättää hakemukset Saksan opetus- ja tutkimusministeriön projektitoimiston (PT-DLR) sähköisen asioinnin järjestelmään. PT-DLR hoitaa myös hakemusten arvioittamisen.

Hakemusten arvioitsijoiksi etsitään asiantuntijoita

Hakemusten arvioinnistakiinnostuneet saavat lisätietoja ERAfrican verkkosivulla http://erafrica.eu . Yhteishankkeet pyritään käynnistämään kesäkuussa 2014.

Lisätietoja:

  • ERAfrican verkkosivuilta http://erafrica.eu
  • tiedeasiantuntija Ulla Ellmén, p. 029 533 5011

Vesa Varpula
verkkotiedottaja
Suomen Akatemian viestintä
p. 029 533 5131
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »