Suomen Akatemian ylijohtaja Marja Makarow Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin hallintoneuvoston jäseneksi

 6.08.12

Euroopan komissio on nimittänyt Suomen Akatemian tutkimuksesta vastaavan ylijohtajan, professori Marja Makarowin Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) hallintoneuvoston jäseneksi. EIT:n hallintoneuvoston kaksitoista uutta jäsentä ovat kaikki arvostettuja ja hyvin tunnettuja omilla aloillaan.

Vuonna 2008 perustetun EIT:n hallintoneuvostossa on kaikkiaan 22 asiantuntijaa koulutuksen, tutkimuksen ja yritystoiminnan aloilta. EIT:n hallintoneuvoston ensimmäisellä kaudella jäsenistöön kuului professori Yrjö Neuvo.

Suomen Akatemian ylijohtajana syyskuun alussa aloittavalla Marja Makarowilla on vahvaa osaamista tutkimustyöstä, tiedepolitiikasta ja yliopistohallinnosta. Ennen Akatemiaa Makarow toimi Euroopan tiedesäätiön pääjohtajana Strasbourgissa vuosina 2008–2011 ja Helsingin yliopiston tutkimuksesta, tutkijakoulutuksesta ja innovaatiotoiminnasta vastaavana vararehtorina vuosina 2003–2007. Hän on Helsingin yliopiston soveltavan biokemian ja molekyylibiologian professori. Makarow on osallistunut muun muassa Euroopan tutkimusalueen komitean (European Research Area Board, ERAB) varapuheenjohtajana Euroopan unionin tutkimuksen puiteohjelman valmisteluun sekä Euroopan tiedesäätiössä eurooppalaisten tutkimusrahoittajaorganisaatioiden yhteisen tutkimuspolitiikan kehittämiseen.

Makarow sanoo olevansa erittäin kiinnostunut EIT:n tavoitteesta perustaa kuusi uutta osaamis- ja innovaatioyhteisöä nykyisten kolmen osaamis- ja innovaatioyhteisön lisäksi.

EIT:n osaamis- ja innovaatioyhteisöissä korkeakoulut, tutkimuskeskukset ja yritykset pyrkivät yhdessä löytämään innovatiivisia ratkaisuja merkittäviin yhteiskunnallisiin haasteisiin. EIT:n hallintoneuvosto vastaa osaamis- ja innovaatioyhteisöjen yleisestä strategiasta sekä niiden valitsemisesta, koordinoinnista ja arvioinnista.

Yksi jo toimivista osaamis- ja innovaatioyhteisöistä koskee tulevaisuuden tieto- ja viestintäyhteiskuntaa. Sen yksi viidestä tutkimusyksiköstä on Suomessa, Otaniemen kampuksella.  Aalto-yliopisto, VTT ja Nokia ovat EIT ICT Labs -yhteisön suomalaiset partnerit.  EIT ICT Labsin muut keskittymät sijaitsevat Berliinissä, Eindhovenissa, Pariisissa ja Tukholmassa. EIT ICT Labs keskittyy toiminnassaan koulutuksen kehittämiseen, tulevaisuuden internetin infrastruktuureihin, tieto- ja viestintäteknologiaan pohjautuviin palveluihin, käyttäjäkeskeisiin ratkaisuihin tutkimus- ja kehitystyössä sekä eurooppalaisen avoimen innovaatio-ekosysteemin luomiseen tietotekniikassa ja sen sovelluksissa.

Suomen Akatemian viestintä
Viestintäjohtaja Maj-Lis Tanner
p. 09 7748 8347
maj-lis.tanner(at)aka.fi

 

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »