EN

Martti Ahtisaari -akatemiaprofessuurin hakuilmoitus on julkaistu

(26.01.12)

Suomen Akatemia on julistanut avoimeksi viisivuotisen rauhantutkimukseen ja kansainvälisten konfliktien hallinnan tutkimukseen keskittyvän Martti Ahtisaari -akatemiaprofessuurin. Akatemiaprofessuuria ei ole sidottu mihinkään tieteenalaan.  Hakijan tutkimus voi käsitellä esimerkiksi seuraavia teemoja:

  • konfliktien taloudelliset, historialliset ja sosiaaliset syyt,
  • konfliktien ehkäisy, konfliktien välitys ja ratkaisu, rauhansovittelu,
  • poliittiset, etniset ja uskonnolliset tekijät konfliktien hallinnassa
  • kulttuurien välinen vuoropuhelu ja ymmärrys.

Akatemiaprofessori edistää alansa tutkimusta ja luovan tutkimusympäristön kehittymistä. Akatemiaprofessori toteuttaa omaa tutkimussuunnitelmaansa, johtaa tutkimusryhmänsä työtä ja antaa ohjausta nuorille tieteenharjoittajille.

Akatemiaprofessori palvelee suomalaista tutkimusta, yhteiskuntaa tai kansainvälistä yhteistyötä. Hakija sopii hakuvaiheessa siitä, että suomalainen yliopisto tai tutkimuslaitos sitoutuu solmimaan työsuhteen hakijan kanssa, mikäli hän saa professuurin. Martti Ahtisaari -professori ja yliopisto sopivat keskenään, missä tutkija työskentelee. Akatemia toivoo, että tutkija työskentelee pääasiassa Suomessa alan tutkimuksen vahvistamiseksi.

Martti Ahtisaari -akatemiaprofessorin tehtävä täytetään enintään viideksi vuodeksi. Rahoituskausi alkaa aikaisintaan 1.1.2013 ja viimeistään 1.7.2013. Suomen Akatemia rahoittaa tehtävän palkkauksen 8 350 e/kk mukaan. Akatemiaprofessorille voidaan myöntää lisäksi rahoitusta tutkimuskuluihin, tutkimusryhmän palkkaukseen, kansainväliseen yhteistyöhön ja liikkuvuuteen.

Haku on kaksivaiheinen. Aiehaku päättyy 26.3.2012 klo 16.15. Hakuaika on ehdoton. Akatemia kutsuu hakijat varsinaiseen hakuun aiehakemusten perusteella. Hakemukset pyydetään jättämään Suomen Akatemialle verkkoasioinnin kautta.

Martti Ahtisaari -professuurin hakuilmoitus ja hakuohjeet on julkaistu Suomen Akatemian verkkosivulla osoitteessa www.aka.fi/hakuilmoitukset.

Suomen Akatemian viestintä
verkkotiedottaja Vesa Varpula
p. (09) 7748 8458
vesa.varpula[at]aka.fi

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »