Tiede on taidetta -tapahtumassa Vanhalla ylioppilastalolla pohditaan mikä on oikein ja mikä väärin

17.08.2010

Helsingin Juhlaviikkoihin kuuluva Tiede on taidetta -tiedekeskustelujen sarja järjestetään Helsingissä 23.–26.8.2010. Suomen Akatemia on mukana johdattelemassa kapakkakeskusteluja perimmäisten kysymysten äärelle. Tänä vuonna tiedekeskustelujen teemana on ”Mikä on oikein ja mikä väärin?”. Keskusteluja johtaa toimittaja Minna Lindgren. Kaikki keskustelutilaisuudet järjestetään Vanhalla Ylioppilastalolla.

Maanantaina 23.8. klo 18 alkaen keskustellaan aiheesta Unelmia vai toimistohommia? Suomen Akatemia tuo keskusteluun mukaan psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvisen sekä tutkijatohtori Sirpa Lappalaisen Helsingin yliopistosta. Keltikangas-Järvinen on tunnettu erityisesti temperamenttia käsittelevästä tutkimuksestaan. Sirpa Lappalaisen Suomen  Akatemian rahoittama etnografinen tutkimus käsittelee nuorten opintietä lähihoitajakoulutuksessa.

Tiistaina 24.8. klo 18 alkaen keskustellaan aiheesta Maassa maan tavalla – mikä on maan tapa? Suomen Akatemian kutsumana keskusteluun osallistuvat akatemiatutkija Reetta Toivanen ja tutkijatohtori Karina Horsti Helsingin yliopistosta. Toivanen perehtyy Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimuksessaan muun muassa vähemmistöoikeuksista käytävään keskusteluun paikallistasolla monietnisissä kunnissa. Horsti puolestaan tutkii Akatemian rahoituksella maahanmuuton ja integraation kehystämistä uutisjournalismissa.

Keskiviikkona 25.8. klo 18 alkaen keskusteluillassa kysytään: Millainen on onnellinen kaupunki? Suomen Akatemia tuo keskusteluun mukaan professori Juha Sihvolan Jyväskylän yliopistosta. Sihvola tutkii Akatemian rahoittamassa tutkimushankkeessaan poliittista psykologiaa antiikin filosofiassa. Hän esittää tutkimuksessaan tuoreen tulkinnan kreikkalaisista ja roomalaisista ihmisluontoa, poliittisia tunteita ja moraalikasvatusta käsittelevistä argumenteista.

Torstaina 26.8. klo 18 alkaen keskustellaan terveydenhuollosta otsikolla ”Ketä hoidetaan ja ketä ei?”. Keskustelussa ovat mukana mm. lääkäri Kaija Saarelma Espoon kotisairaalasta sekä kaupunginvaltuutettu Lasse Männistö Helsingistä.

Tiede on taidetta -keskusteluja voi myös seurata suorana lähetyksenä Tietysti.fi-verkkosivustolta osoitteesta: http://www.tietysti.fi/fi/T/Tiedetapahtumat/Tiede-on-Taidetta/

Lisätietoja:

Suomen Akatemian viestintä
Tiedottaja Risto Alatarvas
Puh. (09) 774 88 345, 040 828 0648
etunimi.sukunimi@aka.fi

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »